Na het winnen van The Voice is Maan (20) vastbesloten om géén eendagsvlieg te zijn. Dus dat is keihard werken. Maar ook een beetje experimenteren. ‘Alles leuk en aardig, maar ik blijf ook gewoon een meisje van twintig.’

Je werkt momenteel keihard, hoe zien jouw weken eruit?
‘Ik ben maar per dag gaan leven, en kijk de avond van tevoren pas in mijn agenda wat ik de volgende dag moet doen. Voor mij gaat het werk altijd door. Ik klaag niet hoor, ik wil juist aan mijn omgeving laten zien dat ik hard werk. Dan kan niemand me blamen als het niet goed gaat. Ik wil alles aanpakken, alles doen. Mijn valkuil is mijn fear of 
missing out.’

Je krijgt weleens de kritiek dat je je vader, die als regisseur bij de tv werkt, als kruiwagen zou gebruiken. Werk je zo hard om te bewijzen dat je het echt zelf doet?
‘Nee, ik werk zo hard omdat het ijzer heet is en ik het nu moet smeden. Voor je het weet ben je niet meer populair. Zulke kritiek vind ik wel vervelend. Het is onterecht, mijn vader heeft me nergens mee geholpen en ik vind het allemaal zo negatief – ik hou daar niet van. Mensen kennen me niet eens en roepen dat ze Maan-moe zijn en dat ik arrogant ben, gebaseerd op iets wat ze op tv zien. Ik ga zo’n uitzending dan echt terugkijken, op zoek naar wat ik verkeerd heb gedaan.’

In een interview met het AD zei je dat je hoopt dat kritiek je op een dag allemaal niets meer kan schelen. Zou dat je niet juist arrogant maken?
‘Misschien wel, maar het zou mij rust geven als ik er niet meer wakker van lag. Als ik niet meer de drang voel om alles goed te doen, om alsmaar te pleasen. Ik wil gewoon dat iedereen me leuk vindt. Ik vind het jammer als mensen hun eerste indruk van mij baseren op een tv-optreden. Het maakt me onzeker. Gelukkig heb ik wel een heel lieve, trouwe club fans, die zich mijn Maan-hang noemt.’

Dit interview verscheen in VIVA 45.

Beeld: Peter Smulders

Nu het bekend is geworden dat de kinderen van Samantha de Jong en Michael van der Plas naar Spanje verhuizen staat de telefoon van Michael ongetwijfeld roodgloeiend. Op Facebook geeft Michael een reactie op de situatie.

Hij schrijft: 'Goedemorgen bijna middag.

Vanmorgen hiermee wakker geworden toen ik naar buiten keek. Om nog maar te zwijgen van al het moois dat ik zag toen ik mijn ogen open deed: mijn kindertjes veilig en wel in dit mooie land en mijn nieuwe vriendin druk bezig met het ontbijtje voor ons.

De media vandaag staan er vol van begrijp ik en de roddelbladen ook. Inderdaad zijn de kinderen mee naar Spanje en vandaag is de eerste dag hier. Over de thuissituatie heb ik niet zoveel te zeggen al heb ik er natuurlijk wel een mening over, het enige wat er toe doet voor nu is rust en stabiliteit voor de kinderen.

Als je als vader zijnde de moederrol helemaal in moet vullen, ontdek je pas echt wie je kinderen zijn. Althans, dat geldt voor mij. Ik kan goed merken dat de huidige rust en regelmaat een erg positief effect op ze heeft en ik zie twee schone en happy kleine bengeltjes door het huis rennen nu, lachend en zingend. Dit is ook wie ik ben, een vader en ondernemer, genietend van deze fase in ons leven.

Wij gaan straks denk ik bij het zwembadje kijken en lekker wat eten met de kids, Angelina krijgt huiswerk en gelukkig kan dat allemaal onder gecertificeerde begeleiding hier gedaan worden volgens de Nederlandse eisen, aan alles is gedacht. Lieve mensen ik wens jullie een fijne dag!'

Beeld: Peter Smulders

Het deelnemersveld van De Slechtste Chauffeur Van Nederland is bekend. Dit seizoen zijn het bekende Nederlanders die achter het stuur kruipen op het circuit.

Henk Westbroek in De Slechtste Chauffeur Van Nederland

Henk Westbroek heeft vijftien jaar geleden pas zijn rijbewijs gehaald. Of zoals zijn dochter Chrissie zegt: zijn rijbewijs gekregen. Henk rijdt uit principe niet achteruit en verliest wel eens het overzicht. Chrissie heeft haar vader opgegeven en is zijn bijrijder.

Michella Kox

Realityster Michella Kox heeft last van een flinke vorm van rijangst en durft bijvoorbeeld de snelweg niet op. Haar bijrijder is goede vriendin Leslie Keijzer, bekend van Gooische Meisjes.

Andere deelnemers

Oud Sesamstraat-actrice Gerda Havertong rijdt samen met haar dochter Zulema. Concentrate-host Bobbie Bodt doet mee met JayJay Boske als bijrijder. Temptation Island-ster Shady is opgegeven door goede vriend Koen Kardashian. Voormalig Dolly Dots-zangeressen Anita Heilker en Esther Oosterbeek maken het deelnemersveld compleet.

De vip-editie van De Slechtste Chauffeur van Nederland begint komende dinsdag op RTL 5, met John Williams als presentator en rijschoolhoudster Patricia Nijman en Tim en Tom Coronel als juryleden.

Beeld: Peter Smulders
(ANP)