Esther Oosterbeek leerde vanuit huis Indisch koken. Daarom maakt ze dit soort gerechten graag, maar helaas maakte ze hierbij een pittige fout.

More content below the advertising

Lees ook: Hier mag je Antje Monteiro voor wakker maken

Blunder

'Ik was net op mezelf gaan wonen en had vanuit huis Indisch leren koken. Omdat ik een gast kreeg, deed ik alle ingrediënten keer twee. Dus óók de rode pepers... Hij nam als eerste een hap en ik zag hem verschrikt naar het water grijpen. Ook bij mij sloegen de vlammen mijn mond uit. Sindsdien weet ik: voorzichtig met pepers!'

Maling

Esther moest vroeger gewoon eten wat de pot schafte. 'Ook als je het niet lekker vond - het bord moest leeg. Vaak at ik met lange tanden en werd alles koud. Maar daar had mijn moeder maling aan. Ik moest het opeten.'

Orgaanvlees

Er zijn maar weinig gerechten die ze echt niet lekker vindt. 'Vroeger vond ik spinazie, andijvie en spruiten écht niet lekker en nu zijn het mijn favoriete groentes. Ook wel omdat ik ze op mijn eigen manier klaarmaak. Het enige wat ik echt niet lekker vind, is orgaanvlees. Kippenlever met knoflook ruikt zalig, maar eenmaal in mijn mond krijg ik het echt niet weg.'

Lees het hele verhaal in Story. Editie 25 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders