De groep van Wie Is De Mol? van dit jaar léék het zo gezellig te hebben met elkaar. Maar daar komt vanaf nu ongetwijfeld verandering in. 2,9 miljoen mensen konden gisteren namelijk zien hoe zanger Nielson een joker van Evelien de Bruijn inwisselde voor een ongeldige joker. Met als gevolg dat Evelien het speelveld moest ruimen. 

Vlak voor de test maakte presentator Rik van de Westelaken namelijk bekend dat de joker die Evelien had ingezet ongeldig was. 'Waarschijnlijk is hij verwisseld door iemand met een joker die geprobeerd is open te maken,' zei hij. Niet veel later volgde een rood scherm voor Evelien. In tranen nam ze afscheid van haar medekandidaten.

Article continues after the ad

De kijkers begonnen na de biecht van Nielson stevig te twitteren en toen bleek wel dat hij zich bij veel mensen niet populair heeft gemaakt met zijn geintje. 
 

Uiteindelijk gaf Nielson op camera toe dat hij een schuldgevoel had: 'Met het menselijke aspect van deze situatie, daar heb ik het behoorlijk pittig mee. Want in het normale leven had ik nooit zoiets gedaan. En in het spel maak je nu opeens een beslissing waarmee je iemand naar huis stuurt. Hoe is het mogelijk dat je een joker steelt van iemand en dat uitgerekend diegene naar huis moet? Ik ging echt even door de grond. Ze keek me ook aan, tranen in haar ogen, dat was niet te doen.'

Sommige twitteraars hebben minder medelijden met Evelien en vinden het prachtig hoe Nielson het spel speelde.
 


Wie is de Mol? was met 2,9 miljoen kijkers de absolute kijkcijfertopper van de avond. Het Achtuurjournaal volgt in de kijkcijferlijst van 2,1 miljoen kijkers. De top drie wordt compleet gemaakt met Studio Sport Eredivisie, voor het voetbal schakelde 1,6 miljoen belangstellenden in. Op RTL 4 deed Holland's Got Talent goed zaken met bijna 1,5 miljoen liefhebbers. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP | Bron: AD