De Nederlandse zanger Johnny Lion, die in vorige eeuw enkele grote hits scoorde, is op 77-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zanger Rob de Nijs, een goede vriend van Lion, op zijn Facebookpagina.

'Vanavond kwam het trieste bericht dat John na een periode van ziekte is komen te overlijden. R.I.P John', schrijft De Nijs. De twee werkten gedurende hun carrières regelmatig samen.

Article continues after the ad

Sophietje

Zijn grootste hit scoorde Lion (John van Leeuwarden) in 1965 met de Nederlandstalige evergreen Sophietje. Ook de single Tjingeling was een succes, maar haalde de top 10 net niet. Later in zijn carrière scoorde hij met het nummer Alleen in Dallas nog een bescheiden hit.

Schoolvrienden

Lion begon zijn carrière met een paar schoolvrienden in 1959 de band Johnny & His Jewels, dat later omgedoopt tot The Jumping Jewels. Die band scoorde een nummer 1-hit in 1961 met het nummer wheels. In 1965 verliet Lion de band en ging solo verder. Omroep Brabant meldde in december dat de zanger leed aan de ziekte van Alzheimer en daarnaast longkanker had.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP