Veel bekende en minder bekende Nederlanders hebben gereageerd op het bericht dat Hans Vermeulen is overleden. Vrienden van de zanger en componist meldden zijn dood donderdagavond op sociale media. Hij stierf, zeventig jaar oud, in Thailand, waar hij al sinds jaren woonde.

Article continues after the ad

'Wow! Wat een held' omschrijft dj Erik de Zwart de overleden zanger. Presentator Leo Blokhuis noemt hem 'Een vriendelijke man die echt prachtige muziek maakte. Dat is verdrietig nieuws'. Gerard Ekdom herinnert zich het moment dat Vermeulen uit Thailand overkwam toen hij tijdens het programma Toppop3 in het zonnetje werd gezet. 'Treurig muzieknieuws. Topmuzikant', twittert de Radio 2-presentator.

Met zijn band Sandy Coast had Vermeulen al in de jaren zestig en zeventig hits als I See Your Face Again, Capital Punishment en True Love That's A Wonder. Daarna richtte hij Rainbow Train met bandleden als Jan Rietman, Dianne Marchal en Anita Meyer. Hij schreef en zong mee op Meyers eerste nummer 1-hit The Alternative Way. Met The Eyes of Jenny had Sandy Coast vervolgens in 1981 een grote comeback-hit.

Ook is Vermeulen een van de stemmen op Stars on 45, waarmee producent Jaap Eggermont in 1981 drie grote hits scoorde. Zelf produceerde Vermeulen de muziek van artiesten als Margriet Eshuijs, Hans de Booij en Ruth Jacott.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders