Een besluit van het Openbaar Ministerie tot mogelijke vervolging in de zaak rond voormalig casting director Job Gosschalk laat nog enige tijd op zich wachten. Het OM heeft een nieuwe officier van justitie aangesteld nadat de vorige naar het buitenland was verhuisd. Een woordvoerder van het OM Amsterdam heeft dinsdag een bericht daarover van Shownieuws bevestigd.

Het OM hoorde in januari de gewezen castingdirector, die zelf bijna twee jaar geleden zijn werk neerlegde vanwege ongepast seksueel gedrag tegenover sommige acteurs. Na het gesprek met Gosschalk zei het Openbaar Ministerie op korte termijn een besluit te nemen over eventuele vervolging. Maar dit besluit laat inmiddels al negen maanden op zich wachten.

Article continues after the ad

De woordvoerder van het OM kan niet zeggen wanneer de nieuwe officier van justitie een besluit gaat nemen. "Hij moet zich in de zaak gaan inlezen", aldus de zegsman. Er is geen nieuwe informatie in het dossier bijgekomen, meldt hij. De details van de aangifte die de aanleiding voor het onderzoek vormde, zijn nooit bekendgemaakt.

Grenzen overschreden

Gosschalk zelf ontkent overigens dat hij strafbare feiten heeft gepleegd. Hij stelde bij het neerleggen van zijn taken ‘bepaalde grenzen te hebben overschreden’.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries stelde in juni dat het OM erg met de zaak in haar maag zit. 'Het is een moeilijk dossier en ze willen alles zorgvuldig bekijken. Maar het duurt nu een half jaar, dat lijkt me zorgvuldig genoeg. Ze mogen wel iets meer haast maken', stelde hij toen in RTL Boulevard.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.