NikkieTutorials, echte naam Nikkie de Jager, wordt online host van het Eurovisie Songfestival 2020. De YouTube-ster zal verslag gaan doen van het muziekevenement via de internationale online kanalen van het Eurovisie Songfestival en ook een YouTube-serie opnemen met de deelnemende artiesten.

Ook doet NikkieTutorials verslag vanaf de rode loper tijdens de openingsceremonie en maakt ze haar opwachting in de twee halve finales en de finale van het Songfestival.

Article continues after the ad

Aankondigingsvideo

Het nieuws werd bekendgemaakt in een video die de 25-jarige YouTuber en presentatrice met winnaar Duncan Laurence maakte. 'Vanaf het moment dat Duncan Laurence in Tel Aviv won, had ik maar één wens: betrokken zijn bij deze Nederlandse editie van het Eurovisie Songfestival', laat ze in een eerste reactie weten.

Wens

NikkieTutorials, die al eerder de wens uitsprak om iets voor het Songfestival te mogen doen, werd in het najaar van 2019 benaderd door de organisatie. 'Ik zie er echt naar uit om mij twee weken lang volledig onder te dompelen in dit unieke festival.'

Internationale internetster

Ook Sietse Bakker, uitvoerend producent van het Eurovisie Songfestival dat plaatsvindt op dinsdag 12 mei, donderdag 14 mei en zaterdag 16 mei, is blij dat NikkieTutorials het Songfestival-team gaat versterken. 'Iedereen kent Nikkie, Nikkie kent iedereen. Ze is ónze internationale internetster en daar zijn we trots op! Daarnaast is Nikkie een songfestivalfan van het eerste uur en wordt ze door de trouwe songfestivalfans gezien als iemand die niet mag ontbreken tijdens deze editie van het Eurovisie Songfestival.'

Finale

Het Songfestival, dat dit jaar in het Rotterdamse Ahoy plaatsvindt, wordt gepresenteerd door Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit. Zanger Jeangu Macrooy zal Nederland vertegenwoordigen. Met welk nummer hij tijdens de finale op 16 mei te horen is, is nog niet bekend.

Beeld: NPO | Nu.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.