Carlo Boszhard Sinterklaas

Ook Carlo Boszhard (51) wordt beschuldigd van #MeToo. YouTuber Bram de Wijs vertelt in een (inmiddels verwijderde) video openhartig over een nare ervaring die hij had met de presentator tijdens de Televizier-uitreiking.

'Hij stak zijn hand om mijn bil heen en gleed er heel goor overheen, terwijl ik er gewoon stond', vertelt Bram. 'Op het moment zelf dacht ik: wow, Carlo Boszhard zit aan m’n bil, maar achteraf dacht ik: gadverdamme, hoe haalt hij het in z’n hoofd?'

Reactie

Bram had gewild dat hij daar destijds assertiever op gereageerd had. 'Ik wou dat ik had gezegd: ‘Vieze lul, flikker op!’ Maar dat kwam niet in me op', aldus de Wijs. Zelf zou de YouTuber zoiets nooit doen: hij vraagt soms weleens toestemming aan iemand voordat hij hemt zoent.

Niet de enige

Hij blijkt niet de enige te zijn die een dergelijke ervaring heeft gehad met Boszhard. Ook reageert iemand onder de video: 'Ik zong 10 jaar geleden als backing vocal tijdens een event dat hij presenteerde. Hij legde toen ook z’n hand op een typische manier op m’n onderrug, waar ik een gek gevoel bij kreeg. Natuurlijk niet hetzelfde en hardly een #MeToo te noemen, maar het maakt wel dat ik je ontegenzeggelijk geloof.'

Article continues after the ad

'Hij doet dit vaker

Hierop reageert Bram weer: 'Oh bah, wat naar. De achteloze manier waarop hij het bij mij deed gaf me ook de indruk dat hij dit vaker doet en er altijd mee wegkomt. Dat is ook wat me achteraf zo kwaad maakte: die houding van ‘ik ben beroemd dus ik zit aan je als ik dat wil’. 🤢' Inmiddels is de video verwijderd en zowel RTL als Carlo zelf hebben nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Bron: Mediacourant | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.