Youp van 't Hek kan flink tekeer gaan in zijn columns voor NRC Handelsblad. Dat wordt hem niet altijd in dank afgenomen. 

Zo ook nu niet. 

Article continues after the ad

Woest

'Collega BN'er' Diederik Ebbinge (bekend van De Luizenmoeder) ' is zelfs zo niet gediend van zijn stuk genaamd Snakbar dat hij een pittig commentaar schreef bij de column. 'Iemand moet het zeggen: beste Youp, je bent de zelfgenoegzame kakker geworden waartegen je je hele carrière geageerd hebt', begint Ebbinge zijn ingezonden stuk.

Geld voor de voeten

Hij verwijt de komiek dat hij in zijn laatste NRC-column geen empathie (meer) toont voor de noodlijdende culturele sector waarin hij ook zelf werkzaam is. In de column Snakbar van afgelopen zaterdag schreef Van 't Hek onder meer dat hij geen geld wilde geven aan de omvallende cultuursector en noodlijdende theatercollega's, maar liever investeert in pedicures.

Kwaadaardig

'Zonder goede voetverzorging staat het land stil. Voeten gaan voor de kunst', aldus de cabaretier. Dat schoot Ebbinge dinsdag in het verkeerde keelgat. Hij noemt het tegenover elkaar zetten van pedicures en acteurs "schadelijk en kwaadaardig". Youp heeft nog niet gereageerd op het commentaar.

Bron: Instagram/Twitter/NRC Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.