Youp van 't Hek stoppen

Youp van 't Hek wil op zijn hoogtepunt stoppen met zijn carrière. "Ik overweeg om er op mijn zeventigste een punt achter te zetten. Ik ga niet nadruppelen", zegt de cabaretier in een interview met het AD.

"Ik word straks 66 en maak dan in elk geval nog een nieuw programma. Maar wat ik per se niet wil, is een filmpje op sociale media waarop ik op een braderie achterover kukel. En iedereen zegt: ach, god… En dat je dan, ontzettend lief, een afscheidstournee aankondigt", zegt Van 't Hek.

Terugblikken

Hij wil straks met een grote glimlach terug kunnen blikken op een fantastische carrière van ruim 45 jaar. "Zoveel lol met de groep mensen met wie ik werk, want het is een compleet circus waarmee ik reis. Hoe mooi zou het zijn als je voor een vol Carré zegt: 'Lief publiek, dit was het.'"

Oudejaarsconference

Als de komiek met pensioen gaat, zal hij als eerste zijn geld op gaan maken. "En dat valt in mijn geval niet mee. Ik ga dingen doen waar ik nu zelden aan toekom. Mooie reizen maken, boeken lezen." Maar voordat hij écht een punt achter zijn lange carrière zet, zal Van 't Hek volgend jaar nog zijn tiende en laatste Oudejaarsconference geven.

Article continues after the ad

Bron: AD | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.