Youp van 't Hek heeft woensdag zijn optredens weer hervat. De cabaretier, die vrijdagavond onwel werd op het podium, stond zoals gepland op het podium van het Oude Luxor in Rotterdam en speelde zijn show Met de kennis van nu.

De 65-jarige cabaretier werd vrijdag niet goed tijdens een optreden in het Oude Luxor en werd opgenomen in het ziekenhuis. Ook zijn show op zaterdag in hetzelfde theater werd afgeblazen. De voorstellingen worden op 5 en 6 januari ingehaald.

Gezond

Volgens de manager van Youp is de cabaretier maandag weer gezond verklaard. Hij spreekt van 'medisch malheur' wat betreft de oorzaak van de onwelwording en wil verder in verband met de privacy van Youp geen details geven. 'Er was in ieder geval niets met zijn hart en ook had hij geen TIA (tijdelijke afsluiting van bloedtoevoer in de hersenen) of iets dergelijks', aldus de zegsman.

Onwel

De cabaretier werd eerder al onwel op het podium. Eind 2015 moest Youp een zware hartoperatie ondergaan nadat hij meermaals niet goed was geworden tijdens een voorstelling. In de loop van 2016 hervatte hij zijn optredens.

Article continues after the ad

 Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.