Youp van 't Hek, die vrijdag onwel werd op het podium, voelt zich inmiddels weer helemaal goed. Wel was het even schrikken toen de cabaretier het podium van het Oude Luxor in Rotterdam opkwam en merkte dat er iets niet goed was. "Het licht ging uit. Ik liep het toneel op en werd zoals dat heet niet lekker. Ik werd gewoon ziek", blikt Youp terug in Veronica Inside op Radio Veronica.

De 65-jarige cabaretier had moeite met praten en kon nauwelijks lopen. "Toen dacht ik na tien minuten: dit ga ik niet redden. Dat is voor alle partijen niet goed." Omdat hij in het verleden kampte met hartklachten en in 2015 een zware hartoperatie moest ondergaan, nam hij de klachten serieus. "Gezien mijn geschiedenis ben ik onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht en daar zagen ze al heel gauw dat het iets simpels was."

Article continues after the ad

'Ik houd het een beetje vaag'

Youp, die zaterdag het ziekenhuis alweer verliet, wil niet zeggen wat er nou aan de hand was. "Splinter in mijn voet", grapt hij. "De dokters weten wat het was en daar houden we het bij. Ik houd het een beetje vaag. Het is iets medisch en dat is tussen mij en de dokter. Punt."

Geschrokken

De cabaretier, die woensdag weer mag optreden, schrok wel. "Gaan we weer dacht ik even. Maar ik wist wel gelijk dat het niet mijn hart was. Het was gewoon die splinter."

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.