Youp van 't Hek gaat vanaf het najaar ruim twee jaar toeren met zijn allerlaatste voorstelling De Laatste Ronde!. Met de show zal de nu 67-jarige cabaretier vrijwel alle theaters aandoen waar hij de afgelopen halve eeuw heeft opgetreden.

De reeks zal aftrappen in kleine theaters waar hij de afgelopen decennia al zijn voorstellingen is begonnen, zoals Pepijn in Den Haag en het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. De tournee zal honderden voorstellingen beslaan en afsluiten met een aantal weken in grote theaters als Luxor in Rotterdam en Carré in Amsterdam. Van 't Hek wil op zijn 70e verjaardag, op 28 februari 2024, de serie afsluiten in de hoofdstad.

'Het wordt geen terugblik op mijn carrière en geen 'greatest hits' zoals Flappie', beklemtoont Van 't Hek. 'Het wordt een actuele show met veel grappen over mijn eigen leeftijd. En ik ben van plan te gaan reflecteren op de grand canyon die inmiddels tussen mij en de jongere generatie gaapt.'

Houdbaarheidsdatum

Van 't Hek is resoluut over zijn besluit dat De Laatste Ronde! echt zijn afscheid van het vak vormt. 'Alles heeft een houdbaarheidsdatum, en komieken al helemaal', denkt hij. 'Er komt een moment dat mensen niet meer op je zitten te wachten, dat heb ik bij andere oude collega's soms zien gebeuren. Dat moment wil ik voor zijn.' Een vereiste voor de start van de tournee is overigens wel dat de zalen weer enigszins gewoon gevuld mogen worden met publiek. 'We hebben er met de oudejaarsconference voor gekozen toch een opname met dertig man uit te zenden omdat we geen keus hadden. Maar op die manier ga ik in de toekomst niet meer spelen, dat werkt voor mij niet.'

Article continues after the ad

De volledige speellijst voor De Laatste Ronde! krijgt de komende maanden vorm en zal dan op zijn website worden geplaatst. Van 't Hek begon zijn carrière met het gezelschap Cabaret Nar, waarmee hij tussen 1973 en 1983 een aantal shows maakte. Daarna volgde een succesvolle solocarrière. De cabaretier maakte inmiddels 28 voorstellingen, waaronder tien oudejaarsconferences.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.