Youp van 't Hek liet afgelopen week een nieuwe (zeer toepasselijke) versie zijn beroemde kerstnummer Flappie horen in het programma Even tot Hier. 

Het nummer Wappie is inmiddels al meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube.

Article continues after the ad

Kerstliedje 2.0

De video waarin de cabaretier een nieuwe versie van zijn iconische kerstliedje Flappie zingt, werd zaterdag geüpload. In het liedje, dat is geschreven door Even tot Hier-presentatoren Niels van der Laan en Jeroen Woe, zingt Youp over Wappie, iemand die de coronamaatregelen aan z'n laars lapt en zich geen zorgen lijkt te maken over het virus.

Groot complot

'Onze Wappie gelooft niet in corona. Dat is allemaal verzonnen, het is een groot complot', zingt Youp onder meer. In het nummer wordt ook ingegaan op de recente persconferentie van premier Rutte, waar demonstranten buiten op potten en pannen stonden te slaan.

'Dus gaat Wappie ook vaak protesteren. En dan blaast hij op een fluitje en dan slaat hij op een pot.' Het is sinds lange tijd weer een van de tv-optredens van de cabaretier. 

Oudejaarsconference

Van 't Hek is druk geweest met zijn oudejaarsconference. De cabaretier, die de eindejaarsshow voor de tiende keer zou verzorgen, gaf eerder aan niets te voelen voor een tv-registratie met te weinig publiek.

Op tv

De show zou dan niet tot zijn recht komen. Hij wilde dat theater Carré bij uitzondering meer bezoekers zou mogen ontvangen, zodat hij het daar zou kunnen doen. Maar dit verzoek werd afgewezen. Zijn oudejaarsconference is dus toch op televisie te zien.

Bron: ANP Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.