Yolanthe Cabau veilt samen met mannenblad FHM een plek in de FHM500, een lijst met de vijfhonderd mooiste vrouwen van Nederland samengesteld door het blad. De hoogste bieder krijgt plek nummer 250. De volledige opbrengst van de veiling zal naar Free a Girl gaan, de stichting van Yolanthe.

De winnaar van de veiling krijgt naast een plek in de FHM500 ook een pagina in het magazine en een fotoshoot met fotograaf Annick Meijer. Volgens Yolanthe past de veiling goed bij de doelstelling van Free a Girl, dat zich inzet om kinderen uit situaties van seksuele uitbuiting te bevrijden. 'Free a Girl is mijn stichting die graag buiten de lijntjes kleurt en op een bijzondere manier aandacht vraagt voor het tegengaan van seksuele uitbuiting van kinderen, een van de meest grove schendingen van kinderrechten in de wereld.'

Article continues after the ad

Vrijheid

Ook de hoofdredacteur van het blad is tevreden met de samenwerking. 'De FHM500 is een ode aan de schoonheid van de vrouw. Vrouwen die in de FHM500 staan hebben allemaal de vrijheid om zich te profileren zoals zij zelf willen. Een vrijheid die helaas niet vanzelfsprekend is in de wereld', aldus Chris Riemens.

Er kan vanaf vrijdag zes dagen geboden worden op de plek in de FHM500.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.