Voor Wouter Bos (54) is de tijd van de kinderwagens, speeltuinen en schoolpleinen voorbij. De voormalige PvdA-leider vertelt aan Story waarom hij afscheid kon nemen van zijn ooit zo gekoesterde papadag.

'Ik heb veel meer contact met mijn kinderen dan toen ik nog in de politiek zat. Dat is ook de belangrijkste reden waarom ik ben weggegaan uit de politiek. Daar heb ik absoluut geen spijt van.’ In tegenstelling tot andere kostwinners met zijn salaris en opgebouwde vermogen, woont Wouter met zijn gezin in een weinig opvallende dijkwoning in Amsterdam-Noord. De behoefte aan verandering voelt hij niet.

Article continues after the ad

‘Ons leven verloopt op dit moment vlekkeloos. Mijn vrouw en ik maken elke week een strakke agenda, zodat het gezin niet hoeft te lijden onder ons werk.’ Mogelijk hebben Wouter en Barbara het ook gehad over een toekomstige functie als directeur van luchthaven Schiphol, waar zijn naam opvallend vaak wordt genoemd. Of die baan een serieuze optie is, blijft vooralsnog in nevelen gehuld. ‘Daar zeg ik niets over,’ verklaart Wouter met een brede grijns aan Story.

Lees het hele interview in editie 4 van Story.

Beeld: Peter Smulders