Bryan Roy (50) heeft een uitgesproken mening. Dat lijkt de voormalig profvoetballer nu duur te komen staan. In Story reageert hij op de juridische oorlog waarin hij momenteel is verwikkeld.

Na zijn doorbraak bij Ajax schitterde Bryan Roy bij voetbalclubs in Italië, Engeland en Duitsland, én bij het Nederlands elftal. Al op jonge leeftijd vertrok hij naar het buitenland en over al zijn ervaringen en avonturen kan hij boeken vol schrijven. Dat geldt ook voor zijn privéleven, dat niet altijd even gemakkelijk is geweest. Ongetwijfeld komen bovengenoemde kwesties aan bod in Bryans biografie Ongrijpbaar, die dit najaar uitgegeven zou worden door Inside, waar eerder werd getekend voor bestsellers als Kieft en Gijp. Op de website van de uitgeverij is de cover al te zien, maar Inside laat aan Story weten dat ‘dit boek niet meer gaat verschijnen’. Volgens bronnen zou dit te maken hebben met de stevige uitspraken die Bryan op zijn social media doet. Deze zouden niet stroken met wat tegenwoordig als politiek correct wordt gezien.

Ophef

Zo laat Bryan er geen twijfel over bestaan dat hij een groot bewonderaar is van de Amerikaanse president Donald Trump. Hij vergelijkt hem zelfs met zijn held Johan Cruijff. ‘Ik mis Johan enorm,’ vertelde Bryan in het AD. ‘Ik vraag me soms serieus af hoe het was geweest als hij er nu nog zou zijn. Hem kennende zou hij zijn opgestaan.’ En over Trump: ‘Ik geef het je te doen, alle mainstream media tegen je hebben en er toch elke dag staan. Dan ben je een groot leider. Je nek uitsteken, ergens voor durven staan. Ik houd van dat soort mensen. Ik zie opvallend veel gelijkenissen tussen Johan en Trump.’ Meer ophef veroorzaakte Bryan door een woedende tweet te plaatsen bij een filmpje van voormalig president Barack Obama, met de mededeling dat hij ‘de doodstraf verdient’. Een en ander heeft er, zo lijkt het, toe geleid dat de stekker uit Bryans biografie is getrokken. Aan Story laat Bryan weten: ‘In die richting moet je het wel zoeken. Meer zeg ik er niet over. Het is nu advocatenwerk. Zij moeten met elkaar tot een oplossing komen.’

Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 43 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.