Bibian Mentel staan

Bibian Mentel heeft een bijzondere mijlpaal voor haarzelf bereikt. In het filmpje dat haar man Edwin Spee van haar heeft gemaakt, zien we dat de paralympische snowboardster weer kan staan zonder enige begeleiding. Iets waar ze een paar maanden geleden alleen maar van durfde te dromen.

Bibian staat met een grote glimlach op haar benen en zwaait naar de camera, als Edwin een filmpje van haar maakt. "Holy shit", hoor je haar trotse man vervolgens een paar keer zeggen.

Wonder

Bibian werd in maart geopereerd aan een tumor op haar ruggenwervel, maar toen ze na de operatie wakker werd, had ze geen gevoel in haar benen. Er kwam een vervolgoperatie en deze zorgde voor een voorzichtig herstel. Dat ze nu dan ook kan staan, is echt een wonder. Niemand had verwacht dat haar herstel zo voorspoedig zou verlopen. 

Article continues after the ad

Complimenten

De warme complimenten stromen binnen onder de video. "Kippenvelmomentje!", "Powervrouw" en "Ze is een inspiratie voor ons allemaal", zijn enkele warme reacties onder de video. Iemand anders schrijft: "Het doorzettingsvermogen en die lach, wat een geweldige vrouw. Het komt vast goed."

10x

De snowboardkampioen is een echte doorzetter. In 2001 werd haar onderbeen geamputeerd wegens botkanker. Vorig jaar kreeg ze te horen dat er voor de tiende keer kanker werd vastgesteld in haar lichaam. Daar krijgt ze nu zware medicatie voor.

Edwin heeft veel bewondering voor zijn vrouw. "Omdat iedereen altijd kan rekenen op jouw onbaatzuchtige steun. Omdat jij liever geeft dan vraagt. Daarom hou ik van jou met heel mijn hart!", schreef hij in januari op Facebook.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: AD, Facebook | Beeld: Peter Smulders