Na de verschijning van het boek Kieft, in 2014, waarin Wim Kieft vertelde jarenlang verslaafd te zijn geweest aan cocaïne, vertelt de oud-voetballer in het nieuwe boek De terugkeer welke problemen hij naderhand in zijn leven tegenkwam. 

'Weet je nog dat ik samen met Johan Derksen in De Balie in Amsterdam werd geïnterviewd door Arnon Grunberg?’ vraagt Wim Kieft in het nieuwe boek De terugkeer aan schrijver Michel van Egmond. ‘En dat we daarna nog een paar wijntjes dronken met Arnon en nog wat mensen? Dat was de tweede keer...’ De oud-voetballer bekent na de verschijning van ‘zijn’ eerste boek, Kieft, waarin hij vertelde zijn cocaïneverslaving onder controle te hebben, drugs te hebben gebruikt. ‘Jij ging naar je auto in de parkeergarage, ik stapte in een taxi. Toen heb ik die chauffeur gevraagd of hij niet een adresje voor coke wist. Was geen probleem natuurlijk. Hij reed me naar een straat met flats, gaf me een of ander huisnummer en daar heb ik aangebeld. Toen heb ik de coke gekocht en ben ik thuis in bed gaan gebruiken.’ Even leek het erop of Wim opnieuw ten onder zou gaan aan drank en drugs, toen hij zich op zijn vakantieadres in het Spaanse Cadiz in het bijzijn van zijn toenmalige vriendin vreselijk misdroeg. 

Behandeling

Om van zijn problemen af te komen, zocht Wim contact met psychiater Menno Oosterhoff, die hij tijdens een uitzending van de talkshow Pauw had leren kennen. ‘Ik heb me aangemeld bij het AMC. Was een tip van Menno. Ik ben nu onder behandeling op een speciale afdeling voor gevallen zoals ik. De afdeling Psychotrauma, Angst en Controlestoornissen. Ik wil serieus werk maken van mijn strijd tegen dwangbehandelingen. En die slaapmedicatie die ik mezelf toedien, daar wil ik ook vanaf. Oprotten met al die pillen. Klaar mee.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 44 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP