Hoe gek William ook is op zijn nieuwe liefde Daisy, met een huwelijk heeft hij geen haast.

Spijt heeft William Spaaij (34) niet van zijn vijf jaar durende relatie met Noortje Herlaar. Maar wat hij nooit meer zal doen, is een geliefde zo snel ten huwelijk vragen. ‘Noortje en ik gingen nog geen jaar met elkaar om toen ik haar vroeg om met mij te trouwen,’ zegt William. ‘Op dat moment voelde het goed. Dus ik weet niet of je van een fout kunt spreken. Ik was een jonge hond en tot over mijn oren verliefd.’ Zijn huidige vriendin Daisy Duin hoeft van William geen huwelijksaanzoek te verwachten. ‘Die ‘fout’ zal ik niet meer maken,’ glimlacht William.

Hoofdrol in een grote productie

‘Ik weet nu dat dát niet nodig is om je liefde aan de ander te verklaren.’ William ontmoette Daisy vorig jaar maart. ‘Ik voelde me direct op mijn gemak bij haar. Ze liet me lachen en we hadden echt lol. Daisy werkt net als ik in de musicalwereld, en ook dat vind ik fijn. Dat praat zoveel makkelijker dan met iemand die niet weet hoe het er daar aan toegaat.’ Momenteel speelt William weer een hoofdrol in een grote productie. In de musical Was Getekend, Annie MG Schmidt vertolkt hij de rol van Annie’s zoon Flip van Duyn. ‘Voor het eerst heb ik het gevoel dat ik echt een volwassen man speel. Tot nu waren het allemaal jongensachtige rollen. Maar nu ben ik veel rustiger. Dat merk ik in mijn relatie ook. Ik weet beter wat ik wil en níet wil.’

Relatie met Daisy

In zijn relatie met Daisy gedraagt William zich ook anders dan destijds met Noortje. ‘Vroeger wilde ik iemand sturen en helpen. Dat pakte soms goed uit, soms ook niet. Maar nu doe ik dat niet meer. Ik laat Daisy groeien tot wie ze wil zijn. Er zit nog heel veel groei in haar, omdat ze 
negen jaar jonger is. Dat vind ik bijzonder om mee te maken.’ Bang dat het uitgaat tussen hen, is William niet. ‘De reden dat het tussen Noortje en mij misging, was dat we allebei toch wel boven op de carrièreladder stonden. Dat hoeft niet fout te gaan, maar bij ons ging het daardoor wél mis. Dat zal bij Daisy en mij niet gebeuren, omdat we beiden in een andere fase zitten. En zelfs al staan we straks toch op dezelfde hoogte, dan weet ik dat ik andere keuzes zal 
maken, omdat ik ouder en wijzer ben. Ik ben niet meer de man die ik in mijn relatie met Noortje was…’ 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP

Nu het bekend is geworden dat de kinderen van Samantha de Jong en Michael van der Plas naar Spanje verhuizen staat de telefoon van Michael ongetwijfeld roodgloeiend. Op Facebook geeft Michael een reactie op de situatie.

Hij schrijft: 'Goedemorgen bijna middag.

Vanmorgen hiermee wakker geworden toen ik naar buiten keek. Om nog maar te zwijgen van al het moois dat ik zag toen ik mijn ogen open deed: mijn kindertjes veilig en wel in dit mooie land en mijn nieuwe vriendin druk bezig met het ontbijtje voor ons.

De media vandaag staan er vol van begrijp ik en de roddelbladen ook. Inderdaad zijn de kinderen mee naar Spanje en vandaag is de eerste dag hier. Over de thuissituatie heb ik niet zoveel te zeggen al heb ik er natuurlijk wel een mening over, het enige wat er toe doet voor nu is rust en stabiliteit voor de kinderen.

Als je als vader zijnde de moederrol helemaal in moet vullen, ontdek je pas echt wie je kinderen zijn. Althans, dat geldt voor mij. Ik kan goed merken dat de huidige rust en regelmaat een erg positief effect op ze heeft en ik zie twee schone en happy kleine bengeltjes door het huis rennen nu, lachend en zingend. Dit is ook wie ik ben, een vader en ondernemer, genietend van deze fase in ons leven.

Wij gaan straks denk ik bij het zwembadje kijken en lekker wat eten met de kids, Angelina krijgt huiswerk en gelukkig kan dat allemaal onder gecertificeerde begeleiding hier gedaan worden volgens de Nederlandse eisen, aan alles is gedacht. Lieve mensen ik wens jullie een fijne dag!'

Beeld: Peter Smulders

Het deelnemersveld van De Slechtste Chauffeur Van Nederland is bekend. Dit seizoen zijn het bekende Nederlanders die achter het stuur kruipen op het circuit.

Henk Westbroek in De Slechtste Chauffeur Van Nederland

Henk Westbroek heeft vijftien jaar geleden pas zijn rijbewijs gehaald. Of zoals zijn dochter Chrissie zegt: zijn rijbewijs gekregen. Henk rijdt uit principe niet achteruit en verliest wel eens het overzicht. Chrissie heeft haar vader opgegeven en is zijn bijrijder.

Michella Kox

Realityster Michella Kox heeft last van een flinke vorm van rijangst en durft bijvoorbeeld de snelweg niet op. Haar bijrijder is goede vriendin Leslie Keijzer, bekend van Gooische Meisjes.

Andere deelnemers

Oud Sesamstraat-actrice Gerda Havertong rijdt samen met haar dochter Zulema. Concentrate-host Bobbie Bodt doet mee met JayJay Boske als bijrijder. Temptation Island-ster Shady is opgegeven door goede vriend Koen Kardashian. Voormalig Dolly Dots-zangeressen Anita Heilker en Esther Oosterbeek maken het deelnemersveld compleet.

De vip-editie van De Slechtste Chauffeur van Nederland begint komende dinsdag op RTL 5, met John Williams als presentator en rijschoolhoudster Patricia Nijman en Tim en Tom Coronel als juryleden.

Beeld: Peter Smulders
(ANP)