Na de vechtscheiding met Truus leek Willem van Hanegem het grote geluk te hebben gevonden bij Marianna. Maar ook dat huwelijk begon te wankelen...

Willem en Truus van Hanegem stonden in de voetbalwereld bekend als één van de meest solide echtparen. Dus toen Willem bekendmaakte dat zijn twintigjarige huwelijk op losse schroeven stond, sloeg dat nieuws in als een bom. Dat Willem zijn huwelijkse trouw ooit zou verbreken, had níémand kunnen bevroeden. En dat de nieuwe vrouw in zijn leven een 26-jarig fotomodel was dat voor Playboy uit de kleren ging, al helemaal niet!

Article continues after the ad

Vechtscheiding

‘Tja, het kan zomaar gebeuren,’ bekende Willem later in Trouw. ‘Als je mij een maand daarvoor had gezegd dat ik zou weggaan, had ik geantwoord: Je bent niet goed bij je hoofd! Maar het overkomt je, en dan heb je het gevoel dat je niet meer terug kunt.’ Bij de vechtscheiding verloor de voormalig profvoetballer bijna zijn hele vermogen, maar gesteund door zijn Marianna kwam hij het financiële drama te boven.

Normale spanningen

De twee leken gelukkiger dan ooit, tot vorig jaar! Story meldde toen dat Willem en Marianna in een huwelijkscrisis zaten, en dat zij een andere man zou hebben ontmoet. Gevreesd werd dat het huwelijk niet meer te lijmen viel, al bleef zoon Boy de hoop koesteren dat zijn ouders bij elkaar zouden blijven. ‘Ja, er zijn altijd spanningen,’ zei hij tegen Story. ‘Dat is toch normaal? Dat is toch in ieder gezin zo?’

Inmiddels lijken alle relatieperikelen voorbij, en zijn Willem en Marianna nog steeds bij elkaar. ‘Mijn vrouw zei: Kijk uit in dat stadion, straks word je ziek,’ vertelde Willem onlangs tijdens een reportage van NOS Sport, die opgenomen werd in de Johan Cruijff ArenA. Eind goed, al goed?

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 25 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.