Willeke Alberti zat door de coronacrisis lange tijd thuis, want optreden kon niet meer. Ze stond te popelen om weer voor publiek te mogen zingen. Dat kan nu ook weer.

De zangers stond afgelopen weekend voor het eerst weer op het podium van het openluchttheater Caprera in Bloemendaal.

 

Spannende dag

En dat was best wel even wennen, zo vertelde ze maandagavond in Op1. Willeke: "Ik vond het best spannend om weer te gaan zingen en met het publiek samen te zijn", blikt de zangeres terug op haar show. Vooral het houden van afstand was lastig. "Dat was heel moeilijk in het begin."

Article continues after the ad

Wel heeft de 75-jarige zangeres, die dit jaar veel festiviteiten rond haar verjaardag moest afzeggen, enorm genoten. "We waren er weer en zagen ook wat het deed met het publiek."

Kleinkinderen

Zoals gezegd werden alle festiviteiten rond de 75e verjaardag van Willeke afgeblazen. "Ik ga zo stilaan naar de 76", aldus de zangeres in De Telegraaf.
Willeke houdt zich ondertussen sterk hoewel ze het moeilijk vindt dat ze haar kleinkinderen bijvoorbeeld niet kan knuffelen.

Gemis

Ook ander contact mist de zangeres vreselijk. "Een arm om iemands schouders leggen, een hand vasthouden… ik merk nu eigenlijk pas hoe leuk mijn leven was vóór corona!"

Bron: De Telegraaf Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.