Willeke Alberti geeft op 25 februari, kort na haar 75e verjaardag, een groot optreden in het Concertgebouw in Amsterdam. In dit eenmalige concert haalt de grande dame van de Nederlandse muziek samen met het publiek herinneringen op uit haar ruim 60-jarige carrière.

Willeke zal haar eigen hits, duetten die zij met haar vader Willy Alberti zong en de Nederlandstalige klassiekers die haar en vele anderen nog altijd inspireren ten gehore brengen. De zangeres wordt tijdens het concert begeleid door haar eigen band onder leiding van Peter van der Zwaag en nodigt een aantal gastartiesten uit voor deze speciale avond. Eerder vierde Willeke haar jubileum al met twee shows in AFAS Live.

Article continues after the ad

Omvangrijke repertoire

Haar omvangrijke repertoire bevat onder andere liedjes als Telkens Weer, Spiegelbeeld, Samen Zijn, Ome Jan en de memorabele duetten met haar vader zoals De Glimlach Van een Kind en Niemand Laat Zijn Eigen Kind Alleen. Tijdens haar rijke muzikale carrière, is Willeke Alberti veelvuldig onderscheiden. Naast diverse gouden en platina platen, ontving zij onder meer een Edison, de Gouden Harp, de Gouden Televizier-Ring en de Majoor Bosshardt Prijs. In 1996 werd zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De kaartverkoop voor het concert is donderdagmiddag van start gegaan.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.