Willeke Alberti is maandagavond geëerd met een prijs voor haar hele oeuvre tijdens de uitreiking van de Pop Edisons. De muziekprijzen werden dit jaar voor de zestigste keer uitgereikt, in de Gashouder in Amsterdam. Duncan Laurence won met Arcade de prijs voor het beste liedje.

De jury roemde het "soepele, heldere en vooral herkenbare stemgeluid" van Alberti, die onlangs haar 75e verjaardag vierde. De liedjes van de zangeres, waaronder Spiegelbeeld en Morgen Ben Ik De Bruid, zijn volgens de jury deel geworden van het Nederlandse muzikale erfgoed.

Verrassing

De oeuvreprijs kwam voor Alberti als een verrassing: de organisatie had haar gevraagd aanwezig te zijn om een prijs uit te reiken, maar vertelde haar daar niet bij dat ze ook zelf voor voor een prijs in aanmerking kwam.

Duncan Laurence

Duncan Laurence won zijn eerste Edison, met het nummer Arcade. De jury noemde het nummer 'prachtig geproduceerd' en 'het begin van nog veel meer moois'. De Edisons worden sinds 1960 uitgereikt en zijn daarmee de oudste muziekprijzen van Nederland. Ze worden uitgereikt voor de genres Pop, Klassiek en Jazz.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders | Nu.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.