Eva Jinek werd met een riant salaris van 1,2 miljoen euro binnengehaald door RTL. De talkshowhost moest hét kijkcijferkanon van de zender zijn, maar nu is ze een half jaar met vakantie. Merkwaardig, vindt Wilfred Genee.

Na een hectische verkiezingsweek zwaaide Eva Jinek afgelopen vrijdag af. Het komende half jaar is de presentatrice niet op televisie te zien. Wilfred Genee vindt dat Eva wel erg lang vrij krijgt van haar werkgever. 'Ze heeft vijf of zes maanden vakantie nu. Ze wordt er goed voor betaald. Dit is wel heel lang vrij, vind ik. Het is best lang, toch? Als je speciaal wordt binnengehaald als hét kanon en dan ga je zo lang van zender af,' zegt Wilfred op Radio Veronica.

Article continues after the ad

Doorbetaald

Henny Huisman, die te gast is in de radioshow, vindt het ook vreemd. 'Ja, dat is wel gek ja. Als ze gewoon wordt doorbetaald, is het niet zo gek.' De heren zijn het erover eens dat zo'n lange vakantie wel erg fijn is voor Eva zelf. 'Nee, voor haar is het hartstikke fijn,' geeft Wilfred toe.

Rust in de tent

Wilfred ziet zo'n lange break ook wel zitten. 'Dat zou ik ook wel eens willen, een paar maandjes even helemaal niets. Heerlijk, wat rust in de tent.' Henny geeft toe dat hij vroeger in zijn Soundmixshow- en Mini-Playbackshow ook niet zo'n drukke agenda had als de opnames eenmaal achter de rug waren. Maar een half jaar er tussenuit? Dat is wel behoorlijk lang, aldus Henny. 

Beeld: Peter Smulders | Bron: Mediacourant

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.