Martien Meiland kan op zoek naar een smoking voor het 54e Gouden Televizier-Ring Gala. De kasteelheer is met de SBS6-hit Chateau Meiland een van de drie genomineerden voor dé Ring. Ook Beste zangers (AVROTROS) en Expeditie Robinson (RTL 5) zijn in de race voor de felbegeerde publieksprijs voor het beste tv-programma.

Voor de makers van Beste zangers en Expeditie Robinson, dat dit seizoen verhuisde van RTL 5 naar RTL 4, is het niet de eerste keer dat ze tijdens de gala-avond vol spanning zitten. De survivalshow van RTL was ook in 2015, 2017 en 2018 genomineerd. Ook in 2004, toen Expeditie Robinson nog te zien was op Net5, maakte het programma kans op de Televizier-Ring. Beste zangers schopte het in 2017, net als Robinson, tot de laatste drie. Toen ging de publieksprijs echter naar Zondag met Lubach. Vorig jaar sleepte Beau van Erven Dorens de prestigieuze prijs in de wacht met zijn Beau Five Days Inside.

Article continues after the ad

De Meilandjes genieten enorm van het succes van hun realityserie. Zo zei Martien onlangs nog in de Coen & Sander Show op 538 dat hij het 'al enig zou vinden als we bij de eerste drie zitten'. 'Dat maak je maar één keer in je leven mee, dat je daar mag zitten. In die leuke kleding en die meiden gaan natuurlijk dan helemaal in het gala...'

Alle genomineerden bekend

Het Gouden Televizier-Ring Gala vindt woensdag 9 oktober plaats. Of het gala net als de voorgaande jaren wordt gepresenteerd door Jan Smit is de vraag. In 2017 besloot hij de avond niet te presenteren omdat zijn programma Beste zangers kans maakte op de Televizier-Ring.

Met de bekendmaking van de laatste drie kanshebbers voor de Gouden Televizier-Ring zijn alle genomineerden bekend. RTL sleepte de meeste nominaties in de wacht, onder meer voor beste presentator (Beau van Erven Dorens) en beste presentatrice (Chantal Janzen). Chantal is dit jaar de enige die kans maakt op twee prijzen. Naast de Televizier-Ster voor beste presentatrice is ze ook in de race voor de Televizier-Ster voor beste actrice. Expeditie Robinson is het enige programma dat twee keer is genomineerd. Naast de nominatie voor de Ring is de survivalshow in de running voor de Digital Impact Award.

Bron: ANP | Beeld: SBS

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.