Exact twee jaar na de veelbesproken breuk tussen het radio-duo Mattie en Wietze staan 538-dj Wietze de Jager en Mattie Valk van Qmusic rechtstreeks tegenover elkaar geprogrammeerd. Aan De Telegraaf vertelt Wietze: "Niemand heeft nog ooit een poging gedaan hem en mij weer bij elkaar te krijgen. Het was iedereen wel duidelijk dat het klaar was."

Wietze vervangt momenteel Frank Dane in de ochtenduren op Radio 538, waardoor hij nu een rechtstreekse concurrent is van zijn voormalig radiomaatje. Wietze: "Het was een bewogen tijd, een soort grijs gebied in mijn geheugen. Dagen ben ik de deur niet uit geweest. Maar toch merkte ik snel genoeg dat alles ook wel weer nieuwe kansen bood."

Article continues after the ad

Terugkeer

Wietze ging na zijn vertrek bij Qmusic aan de slag bij SBS6 en NET5 en keerde in maart vorig jaar terug op de radio. Dat hij een week lang Frank Dane mag vervangen noemt Wietze "een geweldig compliment en een teken dat ze vertrouwen in me hebben."

Vertrouwen

Wietze bleef er na de breuk op vertrouwen dat die niet het einde van zijn carrière zou betekenen. "Als je vertrouwen in het algemeen een deuk oploopt, kan dat ook zijn weerslag krijgen op je zelfvertrouwen en dat moet je natuurlijk helemaal niet hebben, natuurlijk. Ik heb er altijd wel in geloofd dat er wat nieuws zou komen en dat is ook gebeurd."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | (ANP)