Na een afwezigheid van bijna een jaar, keerde Wietze de Jager zondagnacht terug op de radio. De voormalig Qmusic-dj presenteerde vanaf middernacht een programma op Radio 538.

Radio 538

De dj maakte afgelopen week al bekend dat hij aan de slag ging bij 538, maar gaf daarbij niet prijs wat hij voor het station zou gaan doen en wanneer hij daarmee zou beginnen. Luisteraars vroegen hem tijdens zijn eerste uitzending dan ook meteen of de vroege maandaguren zijn vaste werktijden zouden worden, maar daar is volgens Wietze geen sprake van. "Zie dit als wendagen. Mijn dochter had dat ook op de crèche, en ik doe dat hier bij 538."

Spanning

Zijn terugkeer naar radio zorgde voor wat spanning bij de presentator. Hij vertelde zijn luisteraars dat hij heel lang heeft moeten nadenken over wat hij na alle ophef zou zeggen bij zijn rentree. "En ik kan je zeggen: ik weet het nog steeds niet. Ik kan wel zeggen dat ik echt super gespannen ben op dit moment. Mijn moeder zei altijd: heb het erover, dan is het weg. Nou ik kan je vertellen mams: dat is dus niet het geval."

Article continues after the ad

Mattie

Wietze vormde lange tijd een radioduo met Mattie Valk bij Qmusic, maar de twee gingen met ruzie uit elkaar. Hij is sinds kort te zien als presentator op SBS6, maar liet weten erg terug te verlangen naar het radiomaken.

Beeld: Edwin Smulders