Wietze de Jager staat voor zijn gevoel aan het begin van een tweede carrière. De 29-jarige dj, die onlangs met zijn nieuwe radioshow op 538 begon, maakt maandag zijn debuut als televisiepresentator.

"Het voelt alsof ik aan een nieuwe carrière begin", vertelde Wietze in RTL Late Night over het Net5-programma Je droom achterna: een Frans kasteel. "Het is iets heel anders dan radiomaken." In het nieuwe programma strijden vijf stellen om een droombaan van kasteelbeheerder in het Franse plaatsje Quinéville. Ze worden tijdens de afvalrace beoordeeld door de experts van het kasteel zoals de tuinman, restaurantuitbater en restauratie-expert. Het presenteren voor de camera was voor de radio-dj even wennen. "Tijdens de opnames voelde ik mij geregeld een stagiair. Dan vroeg ik aan de cameraman om aanwijzingen. Alles werd me uitgelegd."

'Meteen verliefd'

Wietze was 'meteen verliefd' op het idee van het programma. "Ik zou het op televisie zelf ook willen zien. En heeft heef een beetje het Ik Vertrek-gevoel, dat ongemakkelijke." Je droom achterna: een Frans kasteel is vanaf maandag te zien op Net5.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders