Wat is je eerste herinnering aan eten?

‘Dat ik ’s morgens altijd pap at, Bambix of Brinta. En ‘s avonds wilde ik altijd appelmoes. Van mijn moeder moest ik eerst de groenten eten en daarna kreeg ik pas appelmoes.’

Wat vind je lekker en wat niet?

‘Ik ben dol op stamppotten. Zuurkool vind ik het lekkerst, met draadjesvlees of een vette gehaktbal. Maar ik ben ook gek op gerookte zalm en gebakken hertenbiefstuk. Lekker met pepersaus. Het enige wat ik niet lust, zijn tuinbonen.’

Wat geef je onverwachte visite te eten?

‘Meestal heb ik wel gerookte zalm in huis. Dan maak ik daar iets mee. Drank heb ik altijd genoeg in huis. Als er echt niets te eten is, bestel ik saté in het dorp.’

Article continues after the ad

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten of aangeboden kreeg?

‘Slangenbloed en hond. Dat was in Taiwan. Ik ging over mijn nek. Toen ik het at, wist ik niet wat het was. Door de kruiden smaakte het overigens best lekker. Maar toen ik later hoorde dat het hondenvlees was, zag ik dat diertje ook direct voor me. Dat was niet prettig. Ik heb meteen overgegeven.’

Met wie zou je nog een keer uit eten willen en waarom?

‘Met schaatser Kjeld Nuis. Hem heb ik inmiddels een paar keer ontmoet. Af en toe bellen we. Gewoon om te praten, en als hij een belangrijke wedstrijd heeft, wens ik hem succes. Kjeld is zo’n sympathieke vent. Hij is vriendelijk, aardig en ongelooflijk knap. Daar gaat het niet om, maar het is wel meegenomen.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 46 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.