Toen Jochem van Gelder twee jaar geleden besloot mee te doen aan Wie is de mol?, betekende dat zijn einde als presentator bij SBS6. Dat zegt hij in het AD. "Wie is de mol? is de reden geweest dat ik door John de Mol werd ontslagen."

Zijn deelname aan het populaire programma was de druppel die de emmer deed overlopen voor Talpa, Van Gelders toenmalige werkgever. De presentator had in 2016 tot drie keer toe geweigerd om een programma te gaan maken voor SBS6, waaronder Reunited. De reden: hij zou lang naar het buitenland moeten voor het programma. "Dat heb ik in het verleden veel moeten doen en dat wilde ik echt niet meer", vertelt hij.

Niet heel gek

Toch besloot hij wel mee te doen aan Wie is de mol?, dat destijds in de Verenigde Staten werd opgenomen. "Toen dat bekend werd, belde Talpa meteen. 'Bij ons weiger je en nu ga je wel dit in Amerika doen?' Dat ik toen drieënhalve week ben weggeweest was voor De Mol de druppel." Toch was de beslissing van Talpa voor Van Gelder niet heel raar. "Vanuit zijn perspectief begrijp ik het ook wel. Als alle presentatoren zo moeilijk zouden gaan doen als ik, schiet dat ook niet op."

ZZP

Na zijn vertrek bij SBS is Van Gelder verdergegaan als zzp'er en dat bevalt hem prima. Hij werkt onder meer voor RTL 4, RTL 5 en Omroep Gelderland. "Dat vind ik te gek, echt. Ik zie het zo: óf je speelt op het hoofdpodium triangel, dat deed ik bij SBS. Óf je speelt een podium lager en maakt je eigen muziek. Mijn eigen programma's, daar is bij Omroep Gelderland ruimte voor. Dat geef me meer voldoening."

Article continues after the ad

Bron: AD.nl, ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.