Elke scheet die een Wie is de Mol?-kandidaat laat is in potentie hartstikke verdacht. En dat maakt de zoektocht naar de Mol... vrij ingewikkeld. Wij verzamelden de beste hints en theorieën van Molloten zodat we precies weten welke BN'ers we in de smiezen moeten houden. Trust nobody...

De... Tygo?

In de première zat een wel heel bijzonder shot. Kijk maar eens naar de tweet hieronder. Nou, jongens, we zijn al klaar hoor. Dit is 'm! Niets meer aan doen.

Spiegelbeeld

De eerste opdracht van dit jubileumseizoen van WIDM heette ‘Spiegelbeeld’. In die aflevering zagen we Tygo al met een T-shirt met daarop de tekst ‘Warrior’. Daarvan stond de ‘R’ in spiegelbeeld geschreven.

Article continues after the ad

Opvallend: de acteur droeg in aflevering twee opnieuw een Warrior-shirt… maar nu stond het hele opschrift in spiegelbeeld! Je hoeft geen molloot te zijn om dit uit te leggen als een moddervette hint in de richting van Tygo.


Staat hier... Ron?

Sommige molloten meenden dat onderstaande kaart niet moest worden gelezen als plattegrond, maar als een naam: R-O-N. Geniale vondst! Misschien een tikkie ongeloofwaardig en vergezocht, maar hè: niets is wat het lijkt bij Wie is de Mol?.  

De ketting van Nikkie

Tijdens de klassieke laser-opdracht in aflevering 2 was er een belangrijke rol weggelegd voor de kistjes met sloten. Oplettende kijkers zagen dat Nikkie in de tussendoor-interviews een ketting droeg met hangsloten. Aangezien toeval in WIDM niet bestaat, zou dit een subtiele aanwijzing kunnen zijn over de identiteit van de saboteur.

Update: ook in aflevering 3 - waarin de kandidaten aan de slag moesten met hangsloten - droeg Nikkie deze ketting weer...  

Nikkie en de schaduw

Misschien wel het spannendste moment uit aflevering een: die bakjes-opdracht, holy shit! Zou de Mol echt achter de kandidaten hebben gelopen om bij iedereen die groene vrijstelling uit de bakjes te vissen? Zou geniaal zijn. Sommige Molloten, zoals Gido hieronder, hebben een schaduw gespot achter Nikkie. Zou dit de Mol zijn die net op het laatste moment wegduikt? Of is het gewoon iemand van de productie?  

Pushen voor de penningmeester

Had Ellie Lust effe geluk. Omdat de andere kandidaten tijdens de executie in aflevering twee al een stoeltje hadden ingepikt, moest Ellie naast Rick zitten. Want: daar stond opeens ook een stoel. Een gratis vrijstelling-stoel, zo bleek!

Voor kijkers die Tygo verdenken, zit er misschien wel een dikke hint verstopt in dit hele tafereel. Zo was het Tygo die Patrick - de penningmeester - zat te pushen. 'Die plek is voor de penningmeester!', zei hij meerdere keren. Op een gegeven moment stond 'ie zelfs op om Patrick van zijn stoel te bewegen, maar dat mislukte. Wilde 'Mol' Tygo - daar gaan we voor deze theorie even vanuit - de aandacht op Patrick vestigen, die als penningmeester de hele aflevering al op sleutelposities mocht staan? Want als zijn mede-kandidaten massaal Patrick verdenken, kan Tygo ondergronds blijven...  

Verduisterde Nikkie geld?

Nog een hint die richting YouTube-queen Nikkie wijst. Volgens AD-journalist Gudo Tienhooven zou het zomaar kunnen dat de make-up-heldin een stuk zilver uit haar mandje kieperde bij de stenensjouw-opdracht. Want: "Een simpel rekensommetje leert ons dat de groep met de achteruitlopende Nadja nooit op het schamele bij elkaar gesjouwde bedrag van 35 euro kon uitkomen. Het zilver (5 euro per steen) was immers alleen in tweetallen verkrijgbaar. En het goud liepen ze letterlijk voorbij." Dat moet toch wel Nikkie zijn? "Ze heeft hier de meeste schijn tegen", denkt Gudo. "Zij was veel alleen met die ene losse mand waar ze direct bij aankomst op afstormde. Bovendien blijft één zin door mijn hoofd spoken. ‘Dit wordt de langste twee kilometer van mijn leven’. Voorkennis? Ik heb presentator Rik van de Westelaken bij zijn uitleg geen afstand horen uitspreken."  

Nikkie schreef het woord Mol?

Op het Instagram-account Wieisdemolhionts dat zich – zoals de naam al doet vermoeden – bezighoudt met alle hints omtrent WIDM, vinden we een zeer sterke hint die naar Nikkie wijst! We keren nog even terug naar de eerste opdracht van dit seizoen, waarbij de kandidaten naar spiegels met hun eigen citaten moesten zoeken. Als je de quote van Nikkie omdraait, is het woord 'Mol' te lezen. Extra opvallend is natuurlijk dat de opdracht 'Spiegelbeeld' heette!  

Heeft Peggy de juiste sleutels al?

Aan het begin van de eerste opdracht van de derde aflevering van Wie Is De Mol? 2020 is duidelijk te zien dat Peggy al vier sleutels in haar hand heeft. Zou ze misschien van de regie al meegekregen hebben welke sleutels de juiste zijn om de sloten te openen?  

Ron en Ellie hebben het moeilijk…

In diezelfde opdracht met de hangsloten, maken ook Ellie en Ron zich verdacht. Zij zijn namelijk de enigen die de vier sloten niet open weten te krijgen. We sluiten ons aan bij Tygo, die vooral niet lijkt te kunnen geloven dat Ellie zoiets niet kan: “Die vrouw werkt bij de politie.” Wat haar zaak ook niet helpt, is dat ze vervolgens ook niet uit de voeten kan met een boog...

 

Maakt Tygo het gebaar voor 2020?

Ook opvallend was dat Tygo in diezelfde derde aflevering tot twee keer toe met beide handen peace-tekens maakte. Die twee keer twee zou namelijk heel goed kunnen duiden op 2020. Is Tygo de Mol in 2020? Of verwijst hij hier misschien naar die langlopende theorie die beweert dat er dit seizoen maar liefst twee Mollen aan het werk zijn?  

Tygo keihard in de aanval

Tijd om het eens te hebben over Jeroen Kijk in de Vegte. Tijdens de opdracht met de hangsloten kreeg hij een gescheurd briefje van honderd euro van Tygo aangereikt, die hij keurig in zijn zak stopte… Helaas wist het briefje alleen nooit de pot te bereiken. Tygo laat het er later niet bij zitten en zoekt de confrontatie op! En dat maakt hem juist verdacht… Waarom zou hij Jeroen zo hard aanvallen? Hoopt Tygo de verdenking van zichzelf af te houden?

Wie is de Mol? is elke zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO 1.

Bron: Superguide

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.