Het virtuele koningsdagfestival, KingsdayVR hoeft maandag op Koningsdag niet langer entree te heffen om geld op te halen voor de Voedselbanken. De tickets worden door niemand minder dan Wesley Snijder ter beschikking gesteld, meldt de organisatie. Sneijder is zelf als avatar aanwezig tijdens het live-evenement dat zich in virtual reality afspeelt op de Dam in Amsterdam.

Mensen met een VR-bril krijgen maandag dus gratis toegang tot het festival. Wel hoopt Sneijder dat ze in ruil hiervoor zelf alsnog een donatie aan de Voedselbank zullen doen middels een Tikkie-link. De voormalig profvoetballer heeft zich al eerder ingezet voor de Voedselbanken, die door de coronacrisis in zwaar weer zitten.

Article continues after the ad

Cadeautje

'Dit is fantastisch, zowel voor de Voedselbanken als voor het festival en het geeft ons als ontwikkelaars een enorme boost. De interesse en het enthousiasme dat we elke dag weer mogen ervaren, is een cadeautje op zich en geeft super veel energie', zegt initiatiefnemer van het festival Schelte Meinsma.

Livestream

Het festival biedt bezoekers van 20.00 tot 23.00 uur livemuziek, dj's en een vuurwerkshow. Omdat niet iedereen in het bezit is van een VR-bril, is er ook een livestream beschikbaar.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.