Wesley Sneijder geridderd

Wesley Sneijder is geridderd. Hij mag zich nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. De voormalig aanvoerder van het Nederlands elftal werd donderdag verrast bij de Utrechtse amateurvoetbalclub DHSC op Sportpark Thorbeckelaan.

De van oorsprong Utrechtse voetballer kreeg de koninklijke onderscheiding uit handen van de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen. "Vanaf vandaag heet de thuisbasis van voetbalclub DHSC Sportpark Wesley Sneijder. Maak van het moment gebruik om Wesley voor onder meer zijn grote verdiensten voor de club namens Zijne Majesteit de Koning een Koninklijke onderscheiding uit te reiken. De jonge ridder geniet", schrijft burgemeester Van Zanen op zijn Instagram.

Article continues after the ad

Sportpark Wesley Sneijder

Het sportpark is dus vanaf donderdag ook vernoemd naar Sneijder. Van Zanen noemde Sneijder "met zijn motivatie, inzet en vechtlust een voorbeeld voor velen. Op het veld, maar zeker ook daarbuiten." Sneijder (34) zelf noemt de onderscheiding "een heel mooie verrassing. Ik ben megatrots. Een sportpark dat mijn naam draagt en een koninklijke onderscheiding. Een enorme eer."

Carrière

Op 7-jarige leeftijd begon Sneijder met voetballen bij DOS, een van de clubs die samen de huidige fusieclub DHSC vormen (DOS-Holland-Stichtse Boys-Combinatie). Sneijder is recordinternational voor Oranje met 134 interlands. De oud-Ajacied nam vorig jaar na die 134e interland afscheid van Oranje en voetbalt in de nadagen van zijn carrière in Qatar bij Al-Gharafa.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders