In zijn nieuwe biografie is oud-voetballer Wesley Sneijder erg kritisch op zichzelf. In het boek, dat zaterdag officieel wordt gepresenteerd, spreekt hij onder meer over zijn drankgebruik en de criminaliteit waarbij hij vroeger betrokken was. Volgens De Telegraaf geeft hij zichzelf ook de schuld van de liefdesbreuk met Yolanthe, die vorig jaar maart werd bekendgemaakt.

'Het ging mis. Door mij', citeert de krant Sneijder. 'Er waren feesten en partijen, wanneer Yolanthe er niet was, met vrienden, foute vrienden, met vrouwen en drank. Het liep allemaal behoorlijk uit de hand. Mijn lichaam was daar, maar mijn hart altijd bij Yo', aldus de oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid en Internazionale.

Alles opgebiecht

Sneijder zegt dat hij 'na veel leugens en gedraai' eerlijk tegen Yolanthe is geweest en alles heeft opgebiecht. Wat hij precies heeft opgebiecht wordt niet duidelijk. 'Ik mis niks bij Yolanthe, er is niks mis met haar. Wat het wel is? Roem, ego, geld. Macht. Lust. En ja, de pijn komt achteraf.'

In de biografie, die geschreven is door Kees Jansma, gaat Sneijder ook in op zijn band met Louis van Gaal, zakelijke missers en zijn toekomst.

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.