Na vijf jaar juridische rompslomp, is er dan eindelijk uitsluitsel: Wesley en Yolanthe moeten betalen. Het gerechtshof in Arnhem heeft bepaald dat het voormalig glamourkoppel de Etten-Leurse bouwondernemer Jeroen Nuijten een schadevergoeding van 89.000 euro moet betalen voor de gemaakte kosten voor hun villa op Ibiza.

Dat bevestigt de advocaat van Wesley en Yolanthe aan BuzzE. Aanvankelijk was er een bedrag van 140.000 euro gevorderd, maar het hof heeft uiteindelijk 89.000 euro toegekend. Bovenop het bedrag komen nog processiekosten en rente. In 2013 maakten Wesley en Yolanthe plannen voor een villa. Maar een jaar later kreeg de bouwondernemer plotseling te horen dat het project niet doorging. Er was lange tijd discussie of er een overeenkomst was, maar nu hebben de rechters bepaald dat dat wel degelijk het geval was.

Article continues after the ad

Respectloos

'Het ging ons niet om geld, maar om het feit dat we destijds respectloos aan de kant zijn geschoven', zegt Nuijten bij RTL Boulevard. 'Ik ben heel opgelucht. Respectloos behandeld worden is niet prettig. Het is een langslepende kwestie geweest en ze hebben er veel aan gedaan om het te vertragen. Daarom is het fijn dat het recht nu gesproken heeft.'

De advocaat van het celebritykoppel-in-relatiecrisis laat tenslotte weten de uitspraak te bestuderen om te kijken of ze in cassatie gaan.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders