Doordat er massaal wordt gehamsterd, krijgt de Voedselbank het steeds zwaarder. Voor supermarkten blijft er bijna niks meer over om te schenken, zo meldde een woordvoerder eerder deze week. Sluiting voor locaties dreigt, maar gelukkig zijn er ook nog goede initiatieven die de stichting steunen.

Wesley Sneijder en zijn broer Rodney besloten namelijk om de handen ineen te slaan met Gert Lukassen om zo de voorraden weer aan te kunnen vullen. Poserend bij kratjes vol vers fruit en verschillende groentes schrijft Sneijder: 'Met @sneijder10official bij de voedselbank langs geweest om vers fruit en groente te brengen. Gert Lukassen hartstikke bedankt❤️!'

Article continues after the ad

Veel lof

De actie kan rekenen op veel lof. 'Toppers🍀' , reageert iemand onder het plaatje. Ook is te lezen: 'Goed bezig jongens❤️' en laten meerdere volgers complimenten achter.

Voedselbank

Dat er massaal zoveel ingekocht wordt, heeft niet alleen directe gevolgen voor andere supermarktklanten, maar ook voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Zo vreest de Amsterdamse voedselbank volgende week al niemand meer te kunnen helpen. Afnemers ontvangen deze week nog een goedgevulde krat met voedsel, 'maar we weten niet of we volgende week nog open kunnen', aldus een woordvoerden tegen NU.nl. 'Doordat mensen hamsteren, blijft er niets over voor supermarkten om aan ons te schenken', verklaart de woordvoerder.

Beeld: Instagram, Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.