De ernstig zieke Tijn Kolsteren, de nagellak held van Serious Request 2016, is een nieuwe actie gestart met LAK. door Tijn hoopt hij één miljoen euro binnen te halen voor lotgenootjes. Hij krijgt bijval van Youp van 't Hek en Wendy van Dijk. Aan Story vertelt de betrokken presentatrice waarom...

Lees ook: Emotionele dag voor Wendy van Dijk

Machteloos

Wendy en Youp, die elkaar kort geleden nog publiekelijk bekritiseerden, slaan de handen ineen om samen met Tijn een miljoen euro op te halen ten behoeve van een baanbrekende behandelmethode voor kinderen met hersenstamkanker. Wendy: 'Als vader en moeder kun je je de pijn voorstellen die er is wanneer je op het punt staat om je kind te verliezen. En erger: daar níks aan kunt doen! Je bent volkomen machteloos. Ik hoop met heel mijn hart dat we die miljoen halen. Ik vind het hartverwarmend hoe Nederland massaal reageert en de actie LAK. door Tijn ondersteunt. Ik loop elke minuut dat de teller omhoog gaat met kippenvel rond.'

 

Een bericht gedeeld door Wendy (@wendyonlinenl) op

Trots

De vader van Tijn is trots dat zijn zoon zich zo inzet, ondanks dat hij niet lang meer te leven heeft. 'Sommige mensen worden honderd en hebben weinig uit hun leven gehaald. Tijn is bijna zeven een heeft al zó veel kunnen bereiken, ook voor het Rode Kruis. Dan kun je als vader alleen maar trots op zijn.'

Nagellak

Om geld in te zamelen voor zijn goede doel verkoop Tijn zijn eigen nagellak in zijn lievelingskleuren blauw, paars, rood en roze. Een potje kost €10 en is te bestellen op de website lakdoortijn.nl. De volledige opbrengst gaat naar Stichting Semmy.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 24 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

Een paar weken geleden schreven we over een té leuk nieuw filmproject van Linda de Mol; April, May en June. Linda bedacht niet alleen het verhaal van deze heerlijke nieuwe film van de makers van Gooische Vrouwen, maar speelt zelf ook nog eens een van de hoofdrollen. Vandaag is bekend geworden wie er nog meer opduiken in het veelbelovende bioscoopspektakel.

‘Eind augustus gaan we filmen’

Onder anderen Tjitske Reidinga (Gooische Vrouwen) en Elise Schaap (Familie Kruis) zijn gecast voor de film. Zij spelen de zussen van Linda. Ook Mark Rietman (Brasserie Valentijn), Gijs Scholten van Aschat (Als de dijken breken) en Olga Zuiderhoek (De 12 van Oldenheim) hebben een rol te pakken. Dat heeft LINDAnieuws, het online platform van Linda de Mol, vandaag bekendgemaakt. “Deze week gaan we repeteren en het script lezen met alle acteurs”, zegt Linda. “Eind augustus gaan we echt filmen.”

Zussen

Het verhaal gaat over de zussen April, May en June die bij elkaar komen als hun moeder ernstig ziek is, naar een verhaal dat bedacht is door Linda de Mol. Will Koopman, die ook onder meer de succesvolle series Divorce, Doris (waarvan ook een heerlijke Bridget Jones-ish filmversie onderweg is) en Familie Kruys maakte, tekent voor de regie. Frank Houtappels is bij het project betrokken als scenarioschrijver.

Leuk vooruitzicht

Linda, Will en Frank werkten eerder ook samen voor de twee Gooische Vrouwen-films. April, May en June moet in 2019 in de bioscoop verschijnen.

Tjitske:

Elise:

 

💛@lovelylane.nl

Een bericht gedeeld door Elise Schaap (@elise_is_here) op

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders

Zangeres Anouk heeft ons inmiddels weer koude kikkerlandje verlaten voor een zonnige bestemming. Op Instagram deelt ze een vakantiefoto met haar oudste dochter Phoenix.

Op de foto zit Anouk met haar dochter Phoenix Ray (12) op een bankje terwijl op de achtergrond de zon onder gaat. “Mijn dochter. Mijn liefde”, schrijft ze bij het lieve plaatje. Uit de reacties blijkt niet alleen dat veel mensen Phoenix al zo groot vinden, maar ook dat ze Anouk er zelf goed uit vinden zien. De vakantie doet de zangeres duidelijk goed:

 

Mijn dochter. Mijn liefde❤️ #imyourprotector #phoenixray

Een bericht gedeeld door anouk (@anouk) op

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Libelle | Beeld: Peter Smulders