Welmoed Sijtsma was nooit bezig met het moederschap. Maar nu het in haar vriendenkring wemelt van de kinderen, begint het bij Welmoed ook te kriebelen. Ze droomt van een gezin met jeugdliefde Erik, met wie ze na een eerdere breuk weer dolgelukkig is.

Makkelijk gegaan

Van het ene in het andere rollen – dát is van toepassing op Welmoed Sijtsma (30). Na een studie journalistiek werkte ze drie jaar bij het Jeugdjournaal. Tegenwoordig presenteert ze Goedemorgen Nederland en Op1.  ‘Het lijkt er misschien op dat het allemaal makkelijk is gelopen, maar ik heb er ook veel voor moeten laten,’ vertelt Welmoed in Libelle. Ze vindt het ‘heel irritant’ dat weleens wordt gesuggereerd dat ze alles aan haar uiterlijk te danken zou hebben.

Jeugdliefde

Daarnaast vindt Welmoed het lastig – vooral voor vriend Erik – dat ze vaak blikvanger is. ‘Op feestjes is wat ik doe al snel een onderwerp. Die aandacht vind ik mega ongemakkelijk.’ Maar Erik, die schipper is, kan daar wel mee omgaan. ‘Hij is mijn jeugdliefde. Ik was zeventien en hij achttien, we zijn samen volwassen geworden,’ zegt Welmoed in Libelle. ‘Als vriendinnen verschillende vriendjes hadden, leek dat me ook wel spannend, maar hij en ik vonden een veilige haven bij elkaar en het gaat nog steeds goed.

Beeld: Peter Smulders
Dit artikel komt uit Story. Editie 41 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.