Dat Ludo Sanders (Erik de Vogel) overboord sloeg in de Noordzee en vermist raakte, lijkt inmiddels al drie lockdowns geleden. Wekenlang was er geen enkel spoor van de kunstliefhebber te bekennen en werd hij zelfs doodverklaard door zijn gezin, maar dook-ie even later tóch weer op in ‘GTST’.

Hij bleek aangespoeld te zijn op een verlaten booreiland en daar in standje overleven te zitten – à la Tom Hanks in de film ‘Cast Away’ – totdat-ie eindelijk gevonden zou worden. En het moment dat je dacht dat niet meer komen zou, lijkt inmiddels bíjna aan te breken. We kunnen fans namelijk vertellen wanneer Ludo ein-de-lijk terugkeert naar Meerdijk.

Article continues after the ad

Let op, spoilers!

Waar trouwe kijkers van GTST altijd gewend waren om Ludo strak in pak te zien, is dat beeld de afgelopen tijd behoorlijk veranderd. In plaats van een gladgeschoren gezicht heeft het personage vandaag de dag een flinke baard en loopt-ie rond in een blauwe overall. Bovendien is-ie vooral bezig met overleven in plaats van snode plannen smeden om wraak te nemen op Billy de Palma (Lone van Roosendaal) of wie dan ook. Sanders heeft zelfs een raaf genaamd Uccello als vriend – à la de bal Wilson in Cast Away – voor een beetje aanspraak. En laat nou net díe vogel zijn redding zijn.

Hilarische reacties

Ludo bevindt zich al zo lang op het verlaten booreiland dat Twitter zich vult met ongeduldige (en vooral hilarische) reacties. 'Als die Ludo vanavond nog niet gered is, wadloop ik zelf die 600 meter wel even die hij van de kust ligt', schrijft iemand gekscherend. Ook steekt iemand de draak met de soapmakers door te zeggen dat-ie de kunstliefhebber gevonden heeft. 'Voor de kust van Scheveningen', voegt de twitteraar eraantoe.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Thanks to Uccello

Voor al die ongeduldige (mee)kijkers van GTST is er inmiddels goed nieuws. Het is namelijk bekend hoe én wanneer Ludo gevonden gaat worden. In de aflevering die volgende week donderdag (28 januari) op de buis verschijnt, maar vandaag al op Videoland staat, is te zien dat Janine (Caroline de Bruijn) samen met Leon (Luca Savazzi) in een helikopter zit. Samen met de bestuurder van het voertuig gaan ze op de coördinaten af die Ludo op een briefje heeft geschreven, dat hij door Uccello heeft laten afleveren in Meerdijk.

Gevonden

De nieuwste soapaflevering eindigt bloedstollend, want uiteraard hebben Janine en Leon de vermiste Ludo eindelijk in het vizier, maar leeft-ie op dat moment nog? Voordat ze landen, ziet Janine hem bewegen maar uiteindelijk ziet de kijker thuis dat Ludo wegvalt. Wat heeft dit te betekenen?

Lopend vuurtje

In het voorstukje van de volgende aflevering is te zien dat het nieuws als een lopend vuurtje gaat. 'Heb je het al gehoord? Ludo is gevonden', aldus Bing (Everon Jackson Hooi) tegen Lucas (Ferry Doedens), waarna een verbaasde blik van Janine’s zoon volgt. Ondertussen is het nieuws ook aangekomen bij Ludo’s aartsrivalen Richard van Nooten (Edwin Jonker) en Billy. 'Als Ludo Sanders ademend het ziekenhuis verlaat, is-ie van ons', horen we Richard tegen Billy zeggen. Zeker is dus in elk geval dat Ludo levend van het booreiland is gekomen en de strijd tussen beide partijen nog lang niet gestreden is. De tijd van onbezorgdheid is dus écht nooit voorbij in Meerdijk…

Door: Flaironline | Beeld: Still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.