Weervrouw Jennifer Faber is vrijdag voor het laatst bij RTL te zien. Zij emigreert voor de liefde naar Nieuw-Zeeland, vertelt ze in een interview op de website van RTL Nieuws.

Faber presenteert het weer bij RTL sinds januari 2014. Zij ontmoette eerder dit jaar een oude jeugdliefde die tegenwoordig in Nieuw-Zeeland woont tijdens zijn vakantie in Europa. De vlam sloeg over; na een paar dagen besloot Faber haar baan op te zeggen en te verhuizen naar de andere kant van de wereld.

Article continues after the ad

Missen

'Wel gek om alles achter te laten', erkent de 37-jarige weervrouw. 'De mensen bij RTL, de dynamiek, de sfeer.' Ze gaat Nederland missen, maar het Nederlandse weer niet, vertelt ze. 'Het weer in Wellington, waar ik ga wonen, is net zo afwisselend als in Nederland. Het is wel milder, maar er is meer wind. Je kunt het vergelijken met Rome: die stad ligt 40 graden noorderbreedte, Wellington, 40 graden zuiderbreedte.'

Huwelijk

Het tweetal zou ook al getrouwd zijn. Faber is de tweede weervrouw in korte tijd die RTL verlaat. Eerder nam Helga van Leur na twintig jaar afscheid van de zender om meer tijd te gaan besteden aan onderzoek naar klimaatveranderingen.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders