Het is een rare dag voor Linda Hakeboom (35), zo laat ze weten in haar Instagram Stories. De documentairemaakster gaat voor het eerst sinds vier weken weer naar het ziekenhuis toe. Ze zal voor zes maanden lang opnieuw chemotherapie moeten ondergaan.

Opnieuw chemo voor Linda Hakeboom

'Als je je weer goed voelt is dit een heftig vooruitzicht', aldus Hakeboom. Om de schrik van haar volgers te verminderen licht ze in een andere Instagram Story nog meer toe over de aankomende chemotherapie.

Article continues after the ad

De kanker is niet terug

'Ten eerste: nee de kanker is níet terug! Gelukkig. Ik krijg deze aanvullende chemo omdat er altijd een kans is dat er ergens in mijn lichaam een kwaadaardige cel achtergebleven is', licht Linda toe. 'Omdat er bij de operatie nog wat kwaadaardige rotzakjes zijn gevonden, moeten we daar toch vanuit gaan. Zo’n celletje is niet zichtbaar op scans, dus eigenlijk weten we niet of dat wel of niet zo is. Ik kan net zo goed volledig kankervrij zijn op het moment.'

Grotere kans op volledig beter worden

Linda gaat verder: 'Maar mócht er nog iets zitten, dan is er een iets grotere kans dat ’t niet meer terug komt als ik deze chemo ook nog neem.' De documentairemaker laat weten dat de chemo het niet uitsluit, maar de kans wel groter wordt. En daar doet ze het voor.

‘Chemo light’

Ook laat ze weten dat het een iets lichtere chemo is dan dat ze voorheen kreeg. Zo mag ze nu ‘gewoon’ thuis pillen innemen die het werk doen. 'Er valt niet te voorspellen hoe ’t bij mij gaat lopen. Maar spannend is het wel.' Vooral omdat Linda zich weer lekkerder ging voelen is dit een flinke domper. Vooral de vermoeidheid die waarschijnlijk weer om de hoek komt kijken vindt Hakeboom lastig.

Kwaadaardige cellen

In augustus vorig jaar werd bij Linda borstkanker ontdekt. In oktober begon de eerste chemotherapie, die ze na vijf maanden in februari afrondde. Toch werden er nog een paar kwaadaardige cellen gevonden, waarop ze nog een ronde chemotherapie onderging. Linda houdt haar volgers geregeld op de hoogte van haar ziekteproces via haar sociale media en vlogs.

Door: Flaironline | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.