Na het hele drama van de afgelopen Olympische Spelen waarin Yuri van Gelder naar huis werd gestuurd, lijken er nog meer donkere wolken boven de turner te vormen. Hij maakt namelijk geen deel uit van de voorlopige trajectselectie voor de WK turnen in het Canadese Montreal. Een flinke tegenslag voor de Lord of the Rings.

Article continues after the ad

Lees ook: Shownieuws - Late Editie 'Estavana niet op tijd fit voor WK Handbal'

Niet heel overtuigend

Bondscoach Bram van Bokhoven maakte vrijdag negen namen bekend voor die voorlopige selectie en baseerde zich daarvoor onder meer op de NK van 17 juni, waar Van Gelder nationaal kampioen werd op de ringen. 'Toch vond ik hem daar niet héél overtuigend. Het gaat om de scores', motiveerde Van Bokhoven zijn besluit om Van Gelder niet te selecteren.

Nog niet afgeschreven

Met een score van 14.300 werd de 34-jarige Brabander Nederlands kampioen. Van Bokhoven heeft de limiet voor de WK echter gesteld op 14.980. Volgens de bondscoach betekent het ontbreken van Van Gelder in de voorlopige selectie niet dat hij afgeschreven is voor de WK in oktober. Bij twee open kwalificatiemomenten, op 19 en 26 augustus, krijgt Van Gelder de kans om die limietscore te halen.

Redenen

'Mocht hij dat puntenaantal halen en ik besluit hem niet te selecteren dan zal ik redenen moeten verzinnen om hem niet te sturen', legt Van Bokhoven uit. 'Dat geldt ook als ik hem toch opneem in de selectie terwijl hij die limiet niet heeft gehaald.'

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Remko de Waal (ANP) | Bron: ANP