Na het hele drama van de afgelopen Olympische Spelen waarin Yuri van Gelder naar huis werd gestuurd, lijken er nog meer donkere wolken boven de turner te vormen. Hij maakt namelijk geen deel uit van de voorlopige trajectselectie voor de WK turnen in het Canadese Montreal. Een flinke tegenslag voor de Lord of the Rings.

Lees ook: Shownieuws - Late Editie 'Estavana niet op tijd fit voor WK Handbal'

Niet heel overtuigend

Bondscoach Bram van Bokhoven maakte vrijdag negen namen bekend voor die voorlopige selectie en baseerde zich daarvoor onder meer op de NK van 17 juni, waar Van Gelder nationaal kampioen werd op de ringen. 'Toch vond ik hem daar niet héél overtuigend. Het gaat om de scores', motiveerde Van Bokhoven zijn besluit om Van Gelder niet te selecteren.

Nog niet afgeschreven

Met een score van 14.300 werd de 34-jarige Brabander Nederlands kampioen. Van Bokhoven heeft de limiet voor de WK echter gesteld op 14.980. Volgens de bondscoach betekent het ontbreken van Van Gelder in de voorlopige selectie niet dat hij afgeschreven is voor de WK in oktober. Bij twee open kwalificatiemomenten, op 19 en 26 augustus, krijgt Van Gelder de kans om die limietscore te halen.

Redenen

'Mocht hij dat puntenaantal halen en ik besluit hem niet te selecteren dan zal ik redenen moeten verzinnen om hem niet te sturen', legt Van Bokhoven uit. 'Dat geldt ook als ik hem toch opneem in de selectie terwijl hij die limiet niet heeft gehaald.'

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Remko de Waal (ANP) | Bron: ANP

Elke week deelt Story de mooiste, ontroerendste en bijzonderste foto’s die voorbijkomen op Instagram. Een mooi kijkje in het leven van de sterren. Met deze week: bekende Nederlanders en hun gezelschap. 

Jorien ter Mors 

Johnny de Mol 

 

Ruud Gullit 

 

Big 👍🏽to my girlfriend she did well @karinderooy

Een bericht gedeeld door Ruud Gullit (@ruudgullitofficial_) op

Gerard Joling 

 

Je kunt het natuurlijk ook te Bont maken ! @thomasbergeofficial #kirchberg #gerardjoling

Een bericht gedeeld door Gerard Joling (@gerard_joling) op

Jennifer Hoffman 

Patty Brard 

Dit artikel komt uit editie 8 van Story. Nu in de winkels.

Beeld: Soenar Chamid | Hollandse Hoogte

Doutzen Kroes staat bekend als de mooiste vrouw van Nederland. Haar goede genen heeft ze te danken aan haar moeder. De twee lijken als twee druppels water op elkaar!

Fryske famkes

Het topmodel en haar zusje Rens bezochten dit weekend hun 62-jarige moeder Geartsje. Doutzen ging terug naar haar roots in Friesland. De zussen en moeder maakten een wandeling, en dat werd vastgelegd. Rens deelde het kiekje van de 'Fryske famkes' op Instagram. Daarop is duidelijk te zien dat Doutzen erg veel lijkt op haar moeder Geartsje! 

 

Een bericht gedeeld door Rens Kroes (@renskroes) op

Beeld: Peter Smulders