Kopen zonder Kijken is een dikke hit op televisie. Het programma scoorde weer enorm goed op de maandagavond.

Niet zo gek ook, want het blijft spannend en leuk hoe kandidaten reageren op hun zojuist gekocht huis.

Article continues after the ad

Al hun geld

Maandag zagen we hoe 200.000 euro gestoken werd in een verrot huis in Wassenaar. Bouwdeskundige Bob Sikkes wist het pand om te toveren tot een prachtig familie huis waar de zwangere Kelly, haar vriend Ricardo en zoontje Noah gaan wonen. 

Geschrokken

Het stel gaf al hun geld, en dat werd ook allemaal uitgegeven. In eerste instantie schrok het stel van het huis, want een bouwval. "Ik ben wel een beetje geschrokken van de staat van het huis. Ik weet natuurlijk niet hoeveel budget er nog over is, maar hoop dat er genoeg is om alles te kunnen doen en niet dat de bovenverdieping niet gedaan kan worden. Ik denk dat er veel kosten gaan zitten in dingen die je niet ziet."

Meer dan een miljoen

Maar uiteindelijk waren de twee blij verrast. Zo'n 1,6 miljoen kijkers zagen hoe ze hun nieuwe huis betrekken. Daarmee staat het programma op plek twee in de kijkcijferlijst, meldt Stichting KijkOnderzoek.

Woning zoeken

In Kopen Zonder Kijken schiet Martijn Krabbé woningzoekenden te hulp. Zoals de titel doet vermoeden zien de nieuwe bewoners hun nieuwe stulpje niet voordat ze het koopcontract hebben getekend. Voorgaande weken zat het programma ook al op 1,7 en bijna 1,6 miljoen kijkers.

Bron: RTL Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.