De gilletjes van Martien, de opmerkingen van Maxime en de droge humor van Erica, de Meilandjes zijn weer terug op de buis. 

De start op de buis zorgt wederom voor knallende kurken. 

Article continues after the ad

Record

Sterker nog. Het vijfde seizoen van Chateau Meiland is maandag direct begonnen met een kijkcijferrecord. Bijna 1,7 miljoen mensen keken naar de eerste aflevering op SBS6, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Twee afleveringen

De Meilandjes waren daarmee verreweg het best bekeken programma op primetime. De Chateau Meiland-fans kunnen vanaf volgende week helemaal hun geluk op. Dan is er niet alleen op maandag een aflevering maar ook op donderdag.

Minder Claire

Het belooft weer spannend te worden dit seizoen, want de familie moet op zoek naar een ander onderkomen en de Meilandjes zijn op de vingers getikt door de inspectie over Claire.

Uitzondering

Iets wat moeder Maxime vreselijk vindt. Zo zei ze vrijdag aan tafel bij Jinek in een reactie op het nieuws dat het driejarige meisje van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nog maar vijf keer per jaar op tv mag komen. Volgens Maxime zou er voor Claire een uitzondering moeten komen.

Uit beeld houden

'Ze gaat nu extra naar de opvang. Maar er zijn ook dagen dat dat weer niet kan en dan is ze bij ons thuis en moeten we haar continu uit beeld houden. Zij merkt dat gewoon', aldus Maxime. Volgens haar is het niet alleen jammer voor de familie maar ook voor de serie. 'Ik hoor zo vaak hoe dol de mensen op haar zijn.'

Claire

Maxime vindt dat haar Claire een uitzondering moet krijgen. 'Ik snap het wel', zegt ze. 'Maar ik vind toch wel dat hier sprake is van een uitzondering. Ik begrijp heel goed dat het geldt voor in het theater of in films maar op YouTube wordt bijvoorbeeld helemaal niet ingegrepen.'

Bron: ANP Beeld: SBS6

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.