Bijna tien jaar lang werkte hij samen met Seth Gaaikema aan diens biografie, zo stelt Bart de Groof. Maar nu, vier jaar na Seths dood, heeft de weduwnaar van de cabaretier de biograaf aan de kant gezet. Bart is woedend. ‘Seth zou dit nooit gewild hebben. Zijn laatste wil wordt met voeten getreden...’

Bart de Groof kan er nog steeds niet over uit. De 56-jarige Brabantse cabaretier zegt dat Seth Gaaikema’s weduwnaar Peter Biemans hem zijn ‘levenswerk’ uit handen heeft genomen. Van de een op de andere dag vertelde Peter Bart dat hij kon stoppen met het schrijven van de biografie van de vier jaar geleden overleden cabaretier. ‘Peter accepteerde me in het leven van Seth, maar hij bleef afstandelijk,’ vertelt Bart. ‘Er was altijd iets ongemakkelijks tussen hem en mij. Ik heb nooit begrepen waarom dat zo was. Peter wist hoe belangrijk Seth en ik voor elkaar waren. Seth en ik waren intieme vrienden. Ik was al vijf jaar in zijn leven toen hij verliefd werd op Peter. Ik maakte mee hoe verdrietig Seth was toen zijn eerste vriend, kunsthistoricus Ar Koppenberg, met hem brak omdat hij moeite had met Seths leven in de schijnwerpers. Met Peter hoopte Seth weer gelukkig te worden, maar in die relatie werd hij op den duur erg eenzaam. Peter had zijn eigen werk en zijn eigen huis in Amsterdam. Daar was hij vaker dan bij Seth in Schijndel. Seth sprak er vaak met mij over hoeveel moeite hij daarmee had. Uiteindelijk is hij toch met Peter getrouwd. Dat is tien jaar geleden. Seth lag na een val van de trap in het ziekenhuis, en daar heeft Peter hem ten huwelijk gevraagd. Later kreeg Seth spijt dat hij ‘ja’ had gezegd. Hij vertelde mij huilend dat hij liever niet wilde trouwen, maar dat hij er niet op terug durfde te komen. Ik was er niet bij toen Seth met Peter trouwde op zijn boerderij in Brabant. Ik was niet uitgenodigd. Seth vond dat verschrikkelijk, maar hij zei dat hij dat niet in de hand had. Het typeert mijn band met Peter.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 31 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Hannelore Zwitserlood wil geen medelijden. De nieuwslezer stapte vorig jaar over naar televisie, maar keert nu toch terug op de radio. "Ik voel me helemaal niet zielig", zegt Hannelore, die op tv te zien was in 5 Uur Live, over haar nieuwe klus als sidekick in de 538-ochtendshow van Frank Dane. "Ik ben nog net zo verliefd op de radio als ik vroeger was."

Leukste baan

Televisie was minder haar ding dan ze dacht, vertelt Hannelore in De Telegraaf. Dat ze in de show van Frank, die in januari de ochtenduren overneemt van Edwin Evers, "echt zijn sidekick" is, vindt de nieuwslezer "heel spannend". "Ik mag mijn eigen mening hebben en die laten horen. Volgens mij is dit de leukste baan van de wereld." Toch is er een maar, biecht Hannelore op. "Ik ben geen ochtendmens en de uitzending is van 06.00 uur tot 10.00 uur in de ochtend. Ik denk dat ik maar middagdutjes in ga lassen."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | (ANP)

Jan Smit heeft een streep gehaald door zijn optreden van maandagavond. De Volendammer zou met zijn theatertournee Maastricht aan doen, maar "mijn stem is niet in staat om vanavond op te treden".

Excuses

Jan liet maandagochtend in een videoboodschap weten "ontzettend" verkouden te zijn. "Ik heb een ontzettend zere keel en het gaat gewoon niet lukken." Hij is "niet ziek", "maar ik kan op deze manier niet normaal m'n werk doen dus daar wil ik mijn excuses voor aanbieden". De Topper belooft zijn Limburgse fans een tweede kans. "We gaan op zoek naar een vervangende datum."

Rust

De zanger hoopt dat hij maandag en dinsdag "gewoon goed tot rust kan komen", zodat hij woensdag weer op de planken kan staan. Dan staat zijn eerstvolgende concert gepland, in Gouda. "Sorry voor het ongemak en tot snel."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | (ANP)