Na het verlies van zijn grote liefde Bibian Mentel, nu vijf maanden geleden, probeert echtgenoot Edwin Spee de draad weer op te pakken. Hij mist zijn vrouw enorm. Maar hij weet dat Bibian niet gewild zou hebben dat hij bij de pakken neer gaat zitten. 

Eind deze maand, op 27 september, zou Bibian Mentel 49 jaar worden. Maar de paralympisch snowboardkampioene overleed afgelopen 29 maart aan de gevolgen van kanker, waar ze bijna twintig jaar succesvol tegen had gevochten. Uiteindelijk verloor Bibian, die talloze keren was geopereerd, de strijd. De kanker was uitgezaaid naar haar hersenen en een behandelplan was onmogelijk. Er werd enorm meegeleefd met de sportvrouw, die tot het laatst positief bleef. ‘Ik houd van het leven,’ zei Bibian dikwijls. En dat had ze nog véél langer willen doen, samen met haar rots in de branding Edwin Spee (53), met wie ze in 2012 was getrouwd. Ondanks voortdurende zorgen om haar gezondheid hadden de twee het erg fijn met elkaar, én met hun samengestelde gezin. Tijdens eerdere relaties kreeg Bibian zoon Julian (18), en Edwin tweeling Annabella en Laila, inmiddels begin twintigers. Bibian en Edwin maakten graag stedentripjes, maar nog liever boekten ze gezinsreizen. ‘We vinden het allebei heerlijk om de kinderen bij ons te hebben. Niets fijner dan lekker met elkaar te zijn,’ vertelde Bibian vorig jaar aan Margriet. Daarin vertelt Edwin nu dat hij nieuwe vakantieherinneringen in Spanje heeft gemaakt met het gezin. Al deed het veel pijn dat Bibian er niet bij was.

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.