Andrea, de weduwe van Sugar Lee Hooper, heeft het nog altijd moeilijk met de dood van haar levensliefde. Vertelde ze eerder in Story dat ze het zonder Sugar Lee zó zwaar vindt dat ze in haar scootmobiel van het Hilton-dak wil afrijden, intussen heeft ze een reden om daarvan af te zien.

Als Andrea van der Toorn (58) zal overlijden, volgt er géén begrafenis of crematie. Dit omdat de weduwe van Sugar Lee Hooper (die in het dagelijks leven Marja heette) heeft beslist dat ze haar lichaam na haar dood beschikbaar stelt aan de wetenschap. In haar knusse woning in Breda legt de weduwe van de feestzangeres uit waarom ze per se wil dat haar lichaam na haar dood voor wetenschappelijk onderzoek zal worden gebruikt. ‘Zoals iedereen weet heb ik borderline. Die stoornis zorgt ervoor dat ik uiterst gevoelig voor emoties ben. De dood van Marja heb ik daardoor nog altijd geen plek kunnen geven. Al zeven jaar lang heb ik elke morgen als ik opsta het gevoel dat ze gisteren pas is overleden – met alle pijn van dien. Mijn dokter staat machteloos. Hij kan me niet helpen, zegt hij. Er zijn geen pillen die mijn verdriet doen verdwijnen, of op zijn minst gevangen zetten, zodat ik eindelijk de dood van Marja kan accepteren. Volgens hem komt dat omdat er niet genoeg lichamen zijn van overleden mensen die borderline hadden én zo’n gigantisch trauma als de dood van een geliefde hebben meegemaakt. Dan stel ik mijn lichaam hierbij ter beschikking! riep ik meteen. Twee weken terug heb ik de papieren al ondertekend. De gedachte dat ik na mijn dood misschien nog íéts kan betekenen voor anderen, trok me over de streep. Mijn hele leven heb ik me overbodig en nutteloos gevoeld, en dan krijg je ineens te horen dat ze je kunnen gebruiken. Ik kan niet beschrijven wat dat gevoel met je doet. De dood krijgt nu ineens een veel diepere betekenis,’ concludeert Andrea.  ‘Er zit echter ook een keerzijde aan deze beslissing. Ik zal moeten afzien van mijn idee om met mijn scootmobiel van het dak van het Hilton af te sjezen. Volgens de dokter kan de wetenschap alleen iets doen met een lichaam dat nog intact is. Ik zal het leven dus echt moeten uitzingen tot ik er dood bij neerval!’ 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Edwin Smulders 

Jan Smit is apetrots op zijn gezin en dat mag iedereen weten. De zanger deelt een foto met zijn vrouw Liza en hun kinderen terwijl ze een fietstochtje maken. 

Rijkdom

Als Jan niet op het podium staat, is hij thuis bij zijn gezin. De zanger heeft twee kinderen, dochter Emma en zoon Senn. Zijn vrouw Liza heeft nog een dochter, Fem, uit een eerdere relatie. "Wat lijkt die jongste op je lieve vriend! Dit is rijkdom Jan! Wat een mooie foto," reageert Wolter Kroes. Andere fans zijn ook enthousiast over het complete gezinskiekje. "Leuk en zo gewoon," reageert een fan.

 

De fietsenbrigade! 😎

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmitcom) op

Beeld: Edwin Smulders

Jim Bakkum en Bettina Holwerda zijn beide gezegend met een gouden keeltje, en hebben hun talent doorgegeven aan hun 2-jarige dochtertje Posy. 

Frans Bauer

De zanger deelt vertederend filmpje van zijn dochter die meezingt op een hit van Frans Bauer. "Wat nou K3 en Vaiana? Frans Bauer helpt Posy de dag door!", schrijft de trotse vader bij de video. Het meisje zingt nog zachtjes, maar met de tips en ervaring van haar ouders komt het over een paar jaar ongetwijfeld goed met haar zangcarrière.

 

Wat nou K3 en Vaiana? Frans Bauer helpt Posy de dag door! 💥 @FransBauer_Officiele

Een bericht gedeeld door Jim Bakkum (@jimbakkum) op

Beeld: Edwin Smulders