Nog elke dag mist Joke haar echtgenoot Koos Alberts, die drie jaar geleden overleed. Vooral nu ze voor het eerst overgrootmoeder is geworden. ‘Koos zou heel trots geweest zijn op onze kleindochter Tessa en de kleine Nourayn,’ vertelt Joke aan Story. 

Deze maand is het drie jaar geleden dat Koos Alberts op 71-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van blaaskanker. Weduwe Joke (75) vindt het nog elke dag moeilijk dat Koos er niet meer is. Om die reden blijft de maand september altijd beladen. Door zijn dwarslaesie merkte Koos destijds niet dat hij blaasproblemen had. De kanker werd daardoor laat ontdekt, maar ze bleven hoop houden. Drie weken voor zijn dood onderging Koos een operatie, gevolgd door een chemokuur. Maar hij verloor alsnog de strijd tegen de ziekte. ‘Zijn overlijden kwam echt plotseling,’ vertelde Joke. ‘Wij dachten dat het goed zou komen. Tot de laatste anderhalve week. Elke keer ging hij een stap vooruit en een paar dagen later weer drie stappen terug. Zijn lichaam was op.’ Juist in de maand waarin ze haar echtgenoot verloor, is er nu mooi nieuws voor Joke. ‘Mijn kleindochter Tessa is bevallen van haar eerste kindje,’ vertelt Joke aan Story. ‘Ik ben nu de trotse overgrootoma van Nourayn. Ik heb Tessa’s zwangerschap echt samen met haar beleefd. Ik telde de weken af.’ Maar behalve de vreugde, voelt Joke ook verdriet. 

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.