Actrice Truus Dekker is 8 januari op 99-jarige leeftijd overleden. Dat heeft producent Ellen Jens, die met haar bevriend was, vrijdag aan het ANP laten weten. Dekker werd vooral bekend dankzij de rollen die zij speelde in de televisieseries van Wim T. Schippers. Zij is in haar slaap gestorven.

De actrice vertolkte in de jaren negentig vijftig afleveringen lang de rol van Nel van der Hoed-Smulders in de serie We zijn weer thuis. In de jaren tachtig speelde ze de rol van Loes de Wilde in Op zoek naar Jolanda, een andere serie van Schippers. Ook was zij lange tijd te zien als de moeder van Jaap Kooiman in de KRO-hit Toen was geluk heel gewoon.

Acteercarrière

Dekker studeerde in 1946 af aan de toneelschool. Ze begon haar acteercarrière in de jaren vijftig en zestig bij de Nederlandse Comedie en deed regelmatig werk voor radio- en televisieprogramma's.

Dokter Tinus

De actrice speelde ook kleine rollen in bioscoophits als Turks Fruit, Soldaat van Oranje en Spetters. Na haar pensioen vertolkte Dekker nog wel eens bijrollen in hitseries als Dokter Deen, Flikken Maastricht en De Co-assistent. Haar laatste tv-rol was in 2013, in de serie Dokter Tinus.

Article continues after the ad

Bron & beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.